Cumhurbaşkanı Açıklama Yaptı: Faizsiz Sıfır ve 2. El Araba Almak İsteyenler İçin Finansman Desteği

Ziraat Katılım Bankası'nın yaptığı açıklamada, sıfır ve ikinci el araçlara faizsiz finansman desteği sağlanacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Açıklama Yaptı: Faizsiz Sıfır ve 2. El Araba Almak İsteyenler İçin Finansman Desteği

Erdoğan Açıkladı:Ziraatten Kampanya 
Yüzde 99'unun Müslüman olduğu bir ülkede yaşıyoruz ve İslam'da faizin haram olduğu ayet ve hadislerde belirtilmektedir. Bu nedenle ev veya araba almak isteyen kişiler faiz ödemeden satın almak istemektedir. Bankaların yeni açtığı katılımcı bankalar, faizsiz mali yardım adı altında kişilere kredi vermekte ve kişilerin ev ve araba sahibi olmasına olanak sağlamaktadır. Bu kapsamda, Ziraat Bankası, araç satın almak için maddi destek vererek kişilere faizsiz araç sahibi olma olanağı sağlamaktadır. Bu yazımızda Katılım Bankası Ziraat  Bankası'nın faizsiz fonlama desteği hakkında bilgilere yer verdik.
Taşıt Finansmanı hakkında bankadan yapılan açıklamada, "Taşıt finansmanı, sıfır veya ikinci el otomobiller için alım kolaylığı sağlayan finansman türüdür." ifadelerine yer verildi.

SIFIR VE 2. EL ARABALARDA GEÇERLİ

Söz konusu finansman desteğinin özellikleri ve detayları ise aşağıdaki gibi paylaşıldı:
Sıfır ve ikinci el binek araçlar için kullanılabilir.
Kredili hayat sigortası bedeli, kredi tutarına, vadeye, yaşa ve kredi aylık kâr oranına göre değişkenlik göstermektedir.
Kasko bedeli, kişiden kişiye, araç durumuna ve hasarsızlık geçmişe göre değişkenlik göstermektedir.
Bankamız, taşıt finansmanı kullanan müşterilerine hayat sigortası, trafik ve kasko ürünlerini sunmaktadır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
Finansman desteğine başvuru yapmak isteyenlerin kişilerin  kimlikleri, çalışma durumuna göre gelir belgesi ve sıfır araç için finansmana konu olan aracın proforma faturası, 2. el araçlar için ise aracın ruhsat fotokopisi ile başvuruyu bankaya yapması gerekmektedir.