Corona Nedeniyle Trafik Sigortası Ertelendi mi? Açıklama Geldi

Trafik sigortası primleri ertelendi mi? Trafik sigortası prim ödemeleri koronavirüs nedeniyle ne zamana ertelendi? Hazine ve Maliye Bakanlığı bir son dakika açıklaması yaptı. İşte tarih.

Corona Nedeniyle Trafik Sigortası Ertelendi mi? Açıklama Geldi

Zorunlu trafik sigortaıs ertelendi mi?

Koronavirüs salgını sonrası birçok iş ve ödeme ertelendi. Erteleme açıklamaları art arda gelirken , en çok merak edilen konu trafik sigortalarının ertelenip ertelenmediği konusu oldu. Araç sahipleri, zorunlu trafik sigortalarının ertelenip ertelenmediğini araştırmaya başladı. 

TRAFİK SİGORTASI NE KADAR?

Traktörde yıllık sigorta 150 ila 700 TL arasında değişiyor. Motosiklette fiyat 300 ile 1400 TL arasında iken, otomobillerde bu fiyat 700 ile 3 bin 500 TL arasında. Ticari araç ve taksilerde ise yapılan işten dolayı fiyatlar daha yüksektir.

İşte tablo.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI AÇIKLADI

Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. 29 Nisan 2020 tarihinde 2020'ye 7 sayılı bir genelge ile Trafik sigortasında trafik poliçesinin gecikmesinden dolayı sürprim uygulanmaması, primlerim taksitlendirilmesi, poliçe vadelerinin uzatılması ile ilgili bir sektör duyurusu yayınladı. Yeni karara göre süresi dolan zorunlu trafik sigortalarının süresi bir ay daha uzatıldı.

Bu karara göre trafik sigortaları 1 ay ertelendi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA