Corona Nedeniyle Asgari Ücretliye 1752 TL

Kısa çalışma ödeneği adı altında işçilere ödemeler yapılacak. Corona virüs nedeniyle her ay yapılacak ödemelerde asgari ücretle çalışanlara 1752 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar , başvuru şartları ve diğer bilgiler.

Corona Nedeniyle Asgari Ücretliye 1752 TL

Asgari ücreetliye 1752 TL.

Kısa Çalışma Ödeneği Başvuruları devam ediyor. İŞKUR üzerinden alınan başvurularda , ücretsiz izne ayrılan vatandaşlara ödeme yapılacağı bildirildi. 

İşçi ve işvereni zor zamanlarda koruma altına alan Kısa Çalışma Ödeneği başvuru şartlarında değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliğe göre işçi , son 3 yılda 450 gün sigortalı şekilde çalışmış olan ve 2 ay önce iş değiştirenler de ödenekten faydalanabilecekler. 

Afetlerde, olağanüstü durumlarda ve zor zamanlarda devletin işveren ve işçiye sağladığı destek olan kısa çalışma ödeneği, işçinin işin i koruması için sağlanan bir uygulamadır.

Koronavirüs salgınının başlamasının ardındna birçok işyeri kepenk kapattı. Çalışanlar ise ya işten çıkarıldı ya da ücretsiz izin verildi. 

Devlet ise kısa çalışma ödeneği ile işverenlerin işçileri işlerinden çıkarmalarının önüne geçmek için kısa çalışma ödeneğini devreye soktu. 

7 AY İŞSİZLİK MAAŞI ALDIKTAN SONRA İŞE GİRENLER DE ALABİLİR

Son 7 aydır işsiz olan ve işsizlik maaşı alan vatandaşlar da kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir. 

ASGARİ ÜCRETLİYE 1752 TL ÖDEME 

Kısa çalışma ödeneğine işçiler başvuru yapmıyor. Kısa çalışma ödeneği için işverenin başvurusu şart. Başvuru dilekçesi ve mail adresleri için Tıklayın

Kısa çalışma ödeneği son 12 aydaki ortalama prime esas kazancın yani SGK’ya bildirilen rakamın yüzde 60’dır. Yani çalışanlara verilen prime esas kazancın yüzde 60 'lık kısmı işçilere aylık olarak ödenir. 

Asgari ücretle çalışan bir işçi damga vergisi kesintisi sonrası 1.752 TL alır. Ödenek asgari ücretin yüzde 150 ’sini geçemeyeceği için en fazla kısa çalışma ödeneği miktarı aylık  4.380 TL.

Kısa çalışma ödeneği başvurusu İŞKUR 'da onaylandıktan sonra ödemeler işçilere yapılacak. 

Ödemeler her ayın 5 'inde hesaplara yatacak.  

Ödemeler işverene değil doğrudan işçilere PTT yolu ile gönderilecek. 

Evden çalışan , işine devam eden işçiler kısa çalışma ödeneğine başvuru yapamaz.

Peki sizce bu maaş sadece ücretsiz izne ayrılanlara mı verilmeli ? Yoksa coronavirüs pandemisi nedeniyle tüm vatandaşlara mı verilmeli?  Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

UYGULAMAMIZI İNDİRİN VE GELİŞMELERDEN ANBEAN HABERDAR OLUN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN