Çocuklu kadınlara 1300 TL devlet yardımı yapılacak! Bayramdan önce başvuran alıyor

Devlet tarafından sosyal destekler sahiplerini bulmaya devam ederken çocuklu kadınlara 1300 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Eğitim gören çocukların desteklenmesi için gelir şartı olmadan ödeme yapılacağı açıklandı. İşte tüm detaylar...

Çocuklu kadınlara 1300 TL devlet yardımı yapılacak! Bayramdan önce başvuran alıyor

Bakanlık çocuklu ailelere özel nakit destek ödemelerini başlatırken aranan şartları karşılayan tüm hak sahipleri bu destekten faydalanabilecek. Son dönemlerde piyasalarda yer alan enflasyon fiyatları bütçeleri etkilerken ay sonunu getirmekte zorluk yaşanıyor.
Aile Bakanlığı sosyal yardım ödemelerini dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hazırlarken çocuk başına ödeme yapılacağı belirtildi. Doğum yapan annelere doğum yardım ödemesi alınmaktadır.
çocuk ödemeleri
ÇOCUK BAŞINA ÖDENECEK TUTAR?
Bakanlığın doğum yapan anneler için başlattığı yardımda çocuk başına ödemeler yapılmaktadır. İlk çocuk içi 300 TL, ikinci çocuk 400 TL, 3 ve sonraki çocuklar için ise 600 TL nakit destek sağlanıyor. Bu durumda 3 çocuğu olan annelere toplamda yapılan ödeme miktarı 1300 TL'dir.

Başvuruda bulunabilecek olan anneler bakanlığın sunduğu destekler doğrultusunda sosyal ve ekonomik destek hizmet hattı ile gerçekleşir. Sosyal yardım çocuk parası 0-6 yaş grubu 380,44 TL, 6 yaş ve üzeri çocuklar için ise 190,22 TL olarak güncellendi. Bakanlık sayfası ya da e devlet üzerinden başvuru yapılır.