Çocuğu okula gidene 5.330 TL yardım! O koşulla her ay ödenecek

Mart ayı ortasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ülke genelinde düşük gelirli hanelere sosyal ve ekonomik destek hibeleri dağıttı.

Çocuğu okula gidene 5.330 TL yardım! O koşulla her ay ödenecek

Mart ayı ortasında uygulamaya konulan sosyo-ekonomik destek programı ve aile hibeleri ile çocukların okul masraflarının karşılanması amaçlanıyor. Bu artışlara bağlı olarak SED teşvikleri de Mart ayında dağıtılmış ve Ocak ayında memur maaşı faktörüne göre artırılmıştır. Devam eden faydalar Bakanlık tarafından hem internet sitesi hem de sosyal medya platformlarından duyurulacaktır.

2024 yılında sosyal ve ekonomik destek ödemelerindeki (SED) artışlar gündemin önemli bir maddesi oldu. Ortalama 5.330 TL tutarındaki SED ödemeleri Ocak ayında yaklaşık %50 oranında artış göstererek, Şubat ve Mart aylarında bu artışlar milli hesaplara aktarıldı.

Çocuğu okula gidene 5.330 TL yardım! O koşulla her ay ödenecek

Şimdilerde, SED ödemelerinin gelecekte ne zaman artacağı merak konusu olurken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, memurların maaş faktörüne bağlı olarak SED ödemeleriyle evde bakım maaşı, yaşlılık aylığı, malullük aylığı gibi sosyal yardımları her altı ayda bir artacağı konusunda bir açıklama yayınladı.

Haziran ayı enflasyon istatistiklerinin açıklanmasının hemen ardından memur maaşlarının altı aylık enflasyon miktarına göre artırılacağı, sosyal yardımlarda meydana gelen artışların da bu artışa göre belirleneceği açıklandı.