Çipli Kimlik Alacaklar Dikkat: Yeni Kimlik Ücretine Zam Geldi

Çipli kimlik kartı alacak vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada kimlik ücretlerine zam yapıldığına yer verildi.

Çipli Kimlik Alacaklar Dikkat: Yeni Kimlik Ücretine Zam Geldi

Yeni kimlik alacaklar dikkat: Diyata zam geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafındna bir tebliğ yayımlandı. Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlanan tebliğde, değerli kâğıtların 2021 yılında uygulanacak satış bedellerinin tespit edildiğine yer verildi. Bu karara göre ehliyet, pasaport ve yeni kimlik kartlarının ne kadar alınacağı da belli oldu.

Muhasebat Genel Müdürğünce yayımlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe gireb tebliğe göre 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere değerli kağıt ücretlerinde artışlar oldu. Buna göre noter kağıtları  fiyatında 20 ila 40 lira arasında artış olacak. Pasaport bedeli ise yeni yılda 180 lira olacak. 

ÇİPLİ KİMLİK KARTI FİYATI

Çipli kimlik kartları dağıtılmaya devam ediliyor. 2023 tarihine kadar dağıtılacak çipli kimlik kartları için 2021 yılında 30 lira ödenecek. Bu ücret 2020 yılında 22.50 TL'ydi.

DİĞER ARTIŞLAR

Bunun yanı sıra sürücü belgeleri (karneleri) 225 liraya çıkarken aile cüzdanları ise 160 lira oldu.  Motorlu araç tescil belgesi 200 liraya çıkarken iş makinesi tescil belgesi 170 lira seviyesine geldi. Bunların yanı sıra her bir çek yaprağı için banka çekleri 12 lira, Mavi Kart ise 16 lira bedelle satılacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA