Çiğ Süte Zam Geldi.

Zam yağmurundan çiğ sütte payını aldı. Ulusal Süt Konyesi, önümüzde ki günlerde çiğ süte 1.8 TL zam yapılarak, sütün litresinin 7.5 TL'ye çıkarılacağını duyurdu.

Çiğ Süte Zam Geldi.

Son günlerden artan maliyetlerden sonra gelen zam yağmurundan çiğ sütte payını aldı. Çiğ süte 1.8 TL zam geldi. 

Çiğ süte 1.8 TL zam geldi

Çiğ süte zam haberini Ulusal Süt Konseyi duyurdu. Konsey yapmış olduğu açıklamada, 15 Mayıs tarihinden itibaren şu anda 5,7 TL'ye satılan çiğ sütün litre fiyatına 1.8 TL zam yapılacağını, zamlı çiğ sütün litre fiyatının 7.5 TL olacağını duyurdu.

Çiğ sütün üretim maliyetleri arttı

Öte yandan yapılan açıklamada çiğ süte son zammın 1 Nisan 2022 tarihinde yapıldığı ve sütün litre fiyatının 5,7 TL'ye çıkarıldığını ancak son dönemlerde piyasada ki fiyat dalgalanmaları sebebiyle çiğ sütün üretim maliyetinin arttığı için zam yapılmak zorunda kalındığın aktarıldı.

USK'den yapılan açıklama şu şekilde ;

"Soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatında, 2019/64 sayılı Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliği ile belirlenen A sınıfı çiğ sütün dönemine ait protein ve yağ değerleri baz alınacaktır. Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1'lik değişim) için ± 10 kuruş fark uygulanacaktır. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde 1 Mayıs 2022'den itibaren geçerli olacak Çiğ Süt Priminin litre başına 0,20 lira olacağı bilgisi edinilmiştir."