Çiftçilerin Borç Faizlerinin Silinmesi ve Yapılandırması Hakkında Açıklama

Çiftçilerin kredi borçlarının yapılandırması ve faizlerinin silinmesi meselesi TBMM'de gündeme geldi. Komisyondan açıklama az önce geldi.

Çiftçilerin Borç Faizlerinin Silinmesi ve Yapılandırması Hakkında Açıklama

Çiftçilerin borçlarının faizlerinin silinmesi ve yapılandırması açıklaması.

TBMM Genel Kurulu 'nda Tarım , Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç , Oktay Gaytancıoğlu 'nun sorusunu yanıtladı.

SORU

Gaytancıoğlu komisyon başkanına , "Çok açık ve net bir soru soracağım, çok açık ve net bir cevap bekliyorum. Son günlerde vergi ve cezalarda yeni bir yapılandırma geleceği basına yansıdı ve Adalet ve Kalkınma Partisinin yöneticileri de “Çalışıyoruz.” diyerek açıklamalarda bulundu. Tarım kesiminin borçlarına yönelik bir  faiz silme, yapılandırma, taksitlendirme var mıdır? Özellikle, Tarım, Kredi Kooperatiflerinin borçlarının ve faizlerinin yapılandırması konusunda bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Çok açık ve net bir cevap bekliyorum." sorusunu sordu.

CEVAP

Komisyon Başkanı Yunus Kılıç, bu soruya şu şekilde cevap verdi:

"Sayın Gaytancıoğlu’nun çok net bir sorusu var ve cevap istiyor. Birçok alanda, özellikle pandemi sürecinde şu anda ülkemizde birçok alanda insanımızın rahatlatılması, sıkıntılarının en azından Devlet tarafından anlaşıldığının gösterilmesi adına çok ciddi katkılar, özellikle borçların yapılandırılması süreçleri, birçok alanda devam ediyor. Tabii ki biz de tarımın içinde olan insanlar olarak en çok talebin geldiği alanda burası. Bu alanda şu anda size sonuçlanmış verebileceğim bir cevap olmamakla beraber bizim de hepimizin talebi, tarımın da buraya dahil edilmesidir. Sonuçlandığı zaman bunu da size inşallah söyleyeceğiz."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA