"Çiftçiler Kredilerle Ayakta Kalmaya Çalışıyorlar, Haciz ve İcra İşlemleri Ertelenmelidir"

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, dün yaptığı açıklamada Tarım Kredi Kooperatiflerinin 31 Mart'a kadar haciz ve icra işlemlerini doldurduğunu, ilgili işlemin sona erdiğini, çiftçilerin ise hala kredilerle ayakta durmaya çalıştığını vurgulayarak, haciz ve icra işlemlerinin ertelenmesi gerektiğini söyledi.

"Çiftçiler Kredilerle Ayakta Kalmaya Çalışıyorlar, Haciz ve İcra İşlemleri Ertelenmelidir"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Manisa Milletvekili Başevirgen, Tarım Kredi Kooperatifleri 31 Marta kadar haciz ve icra işlemlerini durdurmuştu, bugün itibarıyla bu süre doldu. Çiftçiler ise hâlâ kredilerle ayakta kalmaya çalışıyor. Çiftçi ürettiği üründen para kazanamadı, ürünleri depolarda çürümeye terk edildi ya da ürününü dolu ve don vurdu. Yüksek primler ve muafiyetler nedeniyle TARSİM yaptırmayan çiftçilerimiz mağdur oldu." ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin yapılandırma müjhdesi beklerken ödenemez hale gelen borçların altında adeta ezildiğini söyleyen CHP Manisa Milletvekili, " Yeni bir hasat yapamayacak olan çiftçi borcunu yine ödeyemeyecek. Traktörlerini, tarımsal gereçlerini ve hayvanlarını haczetmek için icra memurları yine kapılarına dayanacak. 20 bin çiftçinin, 5 milyar liralık borcunu yapılandıramayan iktidara sesleniyoruz: Haciz ve icra işlemlerini erteleyin." şeklinde konuştu.