Çiftçi Mazot ve Gübreye Doyacak! Mazot ve Gübre Desteği Açıklaması Geldi! Tarımsal Destek Ödemesi Hakkında Kritik Detaylar!

Çiftçilere mazot ve gübre desteği ile ilgili açıklama geldi. Tarımsal Destek Ödemesi Hakkında Kritik Detaylar haberimizde.

Çiftçi Mazot ve Gübreye Doyacak! Mazot ve Gübre Desteği Açıklaması Geldi! Tarımsal Destek Ödemesi Hakkında Kritik Detaylar!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal destekleme ödemelerini çiftçilerin hesaplarına aktarmaya devam ediyor. Çiftçilere mazot ve gübre desteği ile ilgili açıklama geldi. Tarımsal Destek Ödemesi Hakkında Kritik Detaylar haberimizde.

Çiftçilerin maddi yüklerini hafifletmek, tarımsal üretimi artırmak, verimi yükseltmek ve kırsal kalkınmayı sağlamak için Tarım ve Orman Bakanlığı pek çok proje duyuruyor ve ödemeler sağlıyor. Tarımsal destekleme ödemeleri düzenli olarak çiftçilerin hesaplarına aktarılırken, nisan ayı ödemeleri de yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarımsal destekler çiftçilere iletildikçe kamuoyunu bilgilendiriyor.

Mazot ve Gübre Desteği Nisan 2023

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, mazot ve gübre desteğinin de yer aldığı tarımsal destek ödemesinin çiftçilerin hesaplarına yattığını duyurdu. Söz konusu destek ödemesine dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Kirişçi ”5,5 milyar TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Böylece 2023 yılında tarımsal destekleme bütçemiz 57,6 milyar TL’ye ulaşmıştır. Bugün ödeyeceğimiz 5,5 milyar TL destekleme ödemesiyle birlikte 2023 yılı desteklemelerimizin yüzde 56’lık kısmını oluşturan 32,4 milyar TL’yi çiftçilerimizin hesaplarına aktarmış oluyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Tarımsal Destek Ödemeleri 2023

Mazot ve gübre desteğinin yanı sıra diğer destek ödemelerinin de yer aldığı tarımsal destekler düzenli olarak çiftçilerin hesaplarına yatıyor. Tarımsal desteklere ilişkin güncel gelişmelere erişmek isteyen kişiler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirler.