Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) Kayıtlar Başladı! Kayıt Yapmayan ve Yenilemeyen Desteklerden Yararlanamıyor

Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları başladı. Çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması amacıyla oluşturulan ÇKS’de kayıt yenilemeyen çiftçiler devlet desteklerinden yararlanamayacak. Başvurular, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde giderek ve e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) Kayıtlar Başladı! Kayıt Yapmayan ve Yenilemeyen Desteklerden Yararlanamıyor

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarında yenileme süreci başladı. Çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması amacıyla oluşturulan sistemde, kayıt yenilemeyen çiftçiler devletin sağladığı olanaklardan ve desteklerden yararlanmayacak.

Çiftçilerin Başvuru Yapması Gerekiyor

Bitkisel üretim yapan ve bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını yapmaları gerekiyor.

ÇKSa Kayıt Yenileme ve Güncelleme Nasıl Yapılacak?

Çiftçiler ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki Tarım ve Orman Bakanlığı’nın il ve ilçe müdürlüklerine giderek veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecek. e-Devlet Kapısı'nda başvuru imkanından, geçmiş yıllarda ÇKS'ye kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticiler yararlanabiliyor.

İlk defa ÇKS'ye kaydolacak veya geçmiş başvurusundaki arazi bilgilerinde değişiklik yapacak üreticilerin Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor.

İlk Kayıt ve Güncelleme Başvuruları Ocak Ayında Sona Erecek

2024 üretim yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül Cuma günü başlayacak ve 2 Ocak 2024 günü mesai bitimine kadar devam edecek.