Çiftçi Enflasyonu Rekor Kırdı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre kasım ayı tarım-üretici fiyat endeksi verileri paylaşıldı. Buna göre tarım ürünleri üretici fiyat endeksi yıllık %169,45,  aylık bazda bakıldığında yüzde 7,00 oranında artış gösterdi. Buna göre endeks, yıllık bazda yeni bir rekoru tazeledi. Buna göre baktığımızda tarım üretici fiyat endeksinde 2022 senesi kasım ayı içerisinde bir önceki aya oranla %7 Ve bir önceki yılın Aralık ayına oranla %39,49; bir önceki yılın aynı ayına oranla

Çiftçi Enflasyonu Rekor Kırdı

Sektör açısından bakıldığında bir önceki aya oranla balık ve diğer balıkçılık ürünlerinde %5,98 azalış kaydedilirken ormancılık ürünleri ile alakalı hizmetlerde ise %0,32 artış ve tarım ile avcılık ürünleri ile alakalı hizmetlerde ise %7,51 oranında artış kaydedildi.

Yıllık Artış En Az Lifli Bitkilerde Meydana Geldi

Yıllık artışın düşük bir şekilde gerçekleştiği alt gruplar sırasıyla yüzde 87,24 ile keçi ve koyun, canlı; ve bunların işlenmemiş süt ile%110,22 ile lifli bitkiler oldu.

Yıllık Artış En Çok Turunçgiller Oldu

Buna karşılık yıllık artışın en yüksek olduğu alt gruplara baktığımızda %380, 89 oranı ile turunçgiller ve %231,92 ile sebze ve Kavun karpuz ile kök ve yumrular oldu.