CHP'li Erdoğan Toprak: 500 Liralık Yeni Banknot Hazırlıkları Yapılıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak , 100 TL ya da 200 liralık banknotların kullanımının arttığını, piyasadaki tedavüldeki banknotların yüzde 50'yi aşan bölümünün bu banknotlardan oluştuğunu, yükselişin hızının bu şekilde sürmesi halinde 500 hatta 1000 liralık banknotların tedavüle sokulabileceğini söyledi.

CHP'li Erdoğan Toprak: 500 Liralık Yeni Banknot Hazırlıkları Yapılıyor

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Toprak, bankalara  ATM'lere küçük küpürlü banknot yerleştirme talimatları gönderildiğini, 500 ve 1000 liralık yeni banknot hazırlıkları yapıldığını ileri sürdü.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre Toprak, "Nakit alışverişlerde artık file 250 liradan aşağı dolmuyor. Bu hayat pahalılığında küçük kupürlü banknotlar, cüzdanlarda değersiz kağıt para kalabalığına dönüştü. Değeri kalmayan 100 veya 200 liralık banknotların kullanımı da arttı. Piyasada tedavüldeki banknotların yüzde 50'yi aşan bölümü bu banknotlardan oluşuyor. Yükseliş hızı bu şekilde sürdüğü takdirde yakında 500, hatta 1000 liralık banknotların tedavüle sokulması kaçınılmazdır" ifadelerini kullandı.

Yeni İş haberleri yayımlandı. Son iş haberlerini takip etmek, diğer adaylarla iletişime geçmek ve arkadaşlık kurmak için TIKLA VE İNDİR.