CHP’den Asgari Ücret İçin İlk Teklif Geldi İşte İstedikleri Rakam

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, 2023 yılı asgari ücretine ilişkin; “10 bin liranın altında olmaması lazım” diyerek çağrıda bulundu.

CHP’den Asgari Ücret İçin İlk Teklif Geldi İşte İstedikleri Rakam

Ara dönemde asgari ücrete yapılan enflasyon zammından sonra gözler yılbaşındaki zamma çevrildi. Yılbaşında ne kadar zam yapılacağı merak edilirken CHP’den asgari ücret için teklif geldi.

Günceme ilişkin konuları KRT TV’ye değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, asgari ücret hakkında şu ifadeleri kullandı;

Geçen yılın bütçesi 1 trilyon 700 milyardı, bu senenin bütçesi 4,5 trilyon lira. 1,7’den 4,5’a çıktı. Enflasyon bu, bu işte enflasyonu gösteriyor. 1,7’den 4,5’a çıkan enflasyon yüzde 140’lık, 150’lik bir enflasyonu gösteriyor, enflasyon bu gerçek anlamda. Şimdi böyle olduğu zaman asgari ücrete de çalışanlara da işçiye, memura da buna göre zam vermek zorundasınız. Geçen sene neydi yılbaşındaki asgari ücret 4 bin 250, dolayısıyla yüzde 150 olunca ne yapması lazım 10 bini geçmesi lazım, bu kadar. 10 binin altında olmaması lazım. Bütçe de bunu yansıtıyor zaten.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /