CHP Sözcüsü Öztrak "Yüksek İşsizlik ve Enflasyon Birleşimi Çok Tehlikeli Bir Birleşimdir"

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki meseleler ve ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Üniversiteli gençlerin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Faik Öztrak, üniversiteli gençlerin yemek parası bulamadığı, işini kaybettiği, borcunu ödeyemediği için aileler halinde intihara yöneldiği ülkede işlerin iyiye gittiğinin söylenmesinin mümkün olmadığını söyledi. 

CHP Sözcüsü Öztrak "Yüksek İşsizlik ve Enflasyon Birleşimi Çok Tehlikeli Bir Birleşimdir"

İŞSİZLİK VE YÜKSEK ENFLASYON SON DERECE TEHLİKELİ BİR BİRLEŞİMDİR

CHP Sözcüsü, Türkiye'de yapışkan çift haneli enflasyonu, yapışkan çift haneli işsizlikle beraber ilk defa görüldüğünü söyleyen Faik Öztrak, "Türkiye yapışkan çift haneli enflasyonu, yapışkan çift haneli işsizlikle beraber ilk defa görüyor. Yüksek işsizlik+yüksek enflasyon son derece tehlikeli bir birleşimdir. İnsanlarımızın geleceğe ilişkin umutlarını yitirmesinin, intiharlara sürüklenmesinin altında bu sorun vardır." dedi. 

YERLİ VE MİLLİ KRİZLE ÇIKIYORUZ

2010'lardaki küresel krizin etkisiyle %4.7 daralan ekonominin, %12 işsizlik ve %6.5 enflasyonu beraberinde getirdiğini söyleyen CHP Sözcüsü, 2020'lere %0 civarında büyüme, %14 işsizlik, %12 enflasyonla girildiğini söyledi. Öztrak, "Türkiye, 2010’lara küresel kriz etkisiyle %4,7 daralan ekonomi, %12 işsizlik, %6,5 enflasyonla girmişti. 2020’lere %0 civarında büyüme, %14 işsizlik, %12 enflasyonla giriyoruz. 2010'lara küresel krizin etkisiyle girmiştik, yerli ve milli krizle çıkıyoruz." ifadelerini kullandı.

EMEVİ CAMİİ'NDE NAMAZ HAYALİYLE YOLA ÇIKAN İKTİDAR...
AK Parti'nin dış politika hamlelerine de değinen CHP Sözcüsü, "Emevi Camii’nde namaz kılmak hayaliyle yola çıkan iktidar, bugün Türkiye’nin kucağına, çok ağır bir Suriye ve Suriyeli krizi bıraktı. Bu ağır sorunun bedelini sadece biz değil, çocuklarımız, hatta torunlarımız, onların çocukları bile ödeyecek." şeklinde konuştu.