CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Asgari Ücretle İlgili Flaş Teklif

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a asgari ücrete ilişkin çağrıda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Asgari Ücretle İlgili Flaş Teklif

CHP Ekonomi Masası'nın toplantısına katılan Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki asgari ücretin vergi dışı tutulması gerektiğini, vatandaşların hali hazırda ekonomik sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Devlet Planlama Teşkilatı gibi bir kurumun acilen uygulamaya alınması gerektiğini de yineleyen Kılıçdaroğlu ayrıca şunları söyledi:

Oturup düşünmeleri lazım, başka insan bulamıyorlar. Ama siz bu kurumları kapattınız. Liyakat niye diyoruz, bunun için diyoruz. En yetenekli insanı alacaksınız kamuda yetişecek, yükselecek belli yerlere gelecek. Siz 'Ben devletim' derseniz her şeyi kaybedersiniz. Ama 'Biz devletiz' dediğiniz zaman kucakladığınız zaman, birlikte hareket ettiğiniz zaman efendim 'IMF bunu dermiş, öbürü bunu dermiş, falan yer bunu dermiş' bunlardan tamamen kurtulmamız lazım. Kurtulacak Türkiye, kesinlikle inanıyorum. Örneğin Sayın Erdoğan diyor ki 'IMF'ye asla gitmeyeceğiz.' Güzel. O zaman niye paramız orada duruyor? Milyar dolarımız duruyor orada. Al parayı kardeşim. Çık IMF'den. 'Hayır oradan çıkmam.' Niye çıkmıyorsun? Bu da kendi içinde bir çelişki.

Bunu söylediğimiz zaman da 'Vay işte gördün mü CHP diyor ki IMF'ye gidin.' Öyle bir şey demedik biz. Tam tersine gitmeyeceksen IMF ile ilişkilerini keseceksen benim milyar dolarlarım niye orada dursun? Çeker getiririm, Merkez Bankası'na koyarım. Yabancı ülkeden dolar getirip Merkez Bankası'na koyuyoruz, üstelik taksit bu, daha doğrusu kredi, daha doğrusu emanet para. Bizim orada paramız var. Getir, emanet paradan vazgeç, çık dünyaya de ki, 'Ben IMF'den çıktım, paramı da aldım getirdim Merkez Bankası'na koydum. 'Koyduğum 2 milyar dolar da benim öz varlığım' de. Bunu da diyemiyor.