CHP'den Türkiye'deki 'Asgari Ücret ' Raporu - Ülke Sıralamasında Türkiye Kaçıncı Sırada?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye'nin Avrupa Birliği ülkeleri arasında en düşük asgari ücretin uygulandığı 4. ülke konumuna geldiğini söyledi.

CHP'den Türkiye'deki 'Asgari Ücret ' Raporu -  Ülke Sıralamasında Türkiye Kaçıncı Sırada?

CHP'den Türkiye'deki Asgari Ücret ile İlgili Yeni Rapor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye'nin Avrupa Birliği ülkeleri arasında en düşük asgari ücretin uygulandığı 4. ülke konumuna geldiğini söyledi. Asgari ücret ile ilgili bir yazılı açıklama yapan Ağbaba, koordinasyonunu yürüttüğü Emek Bürüları'nın araştırmalarına bu raporda yer verdi.

Avrupa Birliği Genelinde ortalama asgari ücreitn 5 Bin TL civarında olduğuna dikkat çeken Ağbaba, Türkiye'nin asgari ücret sıralamasında Avrupa ülkeleri arasında en kötüler sıralamasında yer aldığını söyledi. Kriz altındaki Portekiz, Yunanistan, İspanya gibi ülkelerde asgari ücretin Türkiye'deki asgari ücretin 2 katı olarak uygulandığını belirten Ağbaba, Almanya'da 5.5 kat, Lüksemburg'da 6,5 kat ,Fransa'da ise Türkiye'deki asgari ücrete nazaran 5.5 kat fazla maaş uygulamasının sürdürüldüğünü belirtti. Ağbaba, "ürkiye, AB ülkeleri arasında en düşük asgari ücretin uygulandığı 4. ülke konumuna gerilemiştir. Türkiye'nin ardından en düşük asgari ücret uygulayan ülkeler Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan'dır" ifadelerini kullandı.