Çeyrek ve Gram Altın Fiyatlarında Tarihi Düşüş (Altın Neden Düşüyor?) 14 Mart 2020

Son dakika haberi: Gram altında tarihi düşüş yaşandı. Dakikalar içinde sert bir düşüşe geçen gram altın 13 TL 'lik değer kaybetti. Peki altın neden düşüyor? İşte son fiyatlar.

Çeyrek ve Gram Altın Fiyatlarında Tarihi Düşüş (Altın Neden Düşüyor?) 14 Mart 2020

Son dakika : Gram altında sert düşüş.

Piyasalarda olağanüstü hareketlilik devam ediyor. Önceki günden bu yana düşüşe geçen gram altın , az önce dakikalar içinde 13 TL 'lik düşüş yaşadı. 

Akşam saatlerinde 319 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın , edinilen son dakika bilgilerine göre kısa süre içinde 13 TL 'lik değer kaybetti ve 307 TL seviyesine kadar geriledi. 

İşte gram altın fiyatında son dakikalarda yaşanan ani düşüş.

Gram altında 1 saat içinde tarihi düşüş yaşandı.

ÇEYREK ALTINDA SERT DÜŞÜŞ

Gram altın fiyatı ile birlikte çeyrek altın fiyatı da sert düşüşe geçti. Gündüz saatlerinde 527 TL seviyesinde olan çeyrek altın 20 TL 'ye yakın değer kaybetti ve 500 TL seviyesine kadar geldi. 

ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR?

Altın fiyatlarında yaşanan düşüşün nedeni en çok merak edilen konu oldu. Konu ile ilgili açıklama geldi ve küresel piyasalarda madenlerin , dövizlerin nakde çevrilmesi nedeniyle altın fiyatlarında düşüş yaşandığı bildirildi.

ABD 'nin para basması sonrası ise dolar kurunda artış yaşandı.

ustralia & New Zealand Banking Group Ltd. kıdemli emtia stratejisti Daniel Hynes, Bloomberg Tv'ye yaptığı değerlendirmede, "Stresin aşırı arttığı dönemlerde, altın bundan beklendiği kadar faydalanamayabilir," dedi ve "Altın orta vadede oldukça iyi bir yatırım olarak görünüyor. Daha kısa vadede, yüzde 10 ila yüzde 15'lik bir rallinin bile mümkün olduğunu düşünebilirsiniz" değerlensirmesinde bulundu.

DOLAR YÜKSELİYOR

Dolar kuru ise 6.33 TL seviyesinde seyrediyor.