Çeyrek Altın ve Dolar Fiyatlarında Sert Yükseliş (18 Nisan Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Son dakika haberi: Önceki gün sert şekilde düşen döviz kurları , öğle saatlerine doğru sert şekilde yükseldi. İşte piyasalarda son durum ve döviz kurları ile altın fiyatlarında son durum .

Çeyrek Altın ve Dolar Fiyatlarında Sert Yükseliş (18 Nisan Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Son dakika haberi: Dolar ve altın fiyatlarında sert yükseliş.

Öncekigün sert şekilde düşen dolar kuru, bugün güne yükselişle başladı. Dolar kurunun yanı sıra euro ve altın fiyatları da yükseliş eğilimine geçti.

DOLAR KURU NE KADAR OLDU?

Önceki gün dolar kuru 5.71 TL seviyesine gerilemiş ve son haftaların en düşük seviyesini görmüştü. Dün düşüş eğiliminde olan dolar kuru bugüne yükselişle başladı. Serbest piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru, sabah saatlerine 5,76 TL seviyesinen başladı. Öğle saatlerinde ise dolar kuru yükselişini sürdürdü ve 5.8364 TL 'yi gördü.

İşte dolar kurunun gün içindeki değişim grafiği >>

Doların dünyada en çok işlem gören 6 adet yerel para biriminin karşısındaki değerini gösteren dolar endeksi yüzde 0.15 yükselişle 96.80 seviyesinde, Euro/dolar paritesi ise şu dakikalarda 1.1273 seviyelerinde bulunuyor.

EURO NE KADAR OLDU?

Dolar kuruna paralel olarak euro kurunda da yükseliş yaşandı. Önceki gün 6,50 TL seviyesine kadar geriledi. Bugün ise güne euro kuru yükselişe geçti ve 6,58 TL seviyesini gördü. 

İşte euro kurunun gün içindeki yükseliş grafiği >>

ALTIN FİYATLARI

Döviz kurlarına paralel olarak önceki gün düşüşe geçen altın fiyatları , bugün yükselişe geçti. Gram altın önceki gün 235 TL seviyesine kadar gerilemişti. Bugün ise gram altın 239 TL seviyesine yükseldi ve yükseliş eğilimini sürdürdü.

Öğle saatlerinde gram altın 239. 21 seviyesinde işlem görürken çeyrek altın kapalıu çarşıda sunuluyor. İşte altın fiyatlarında son durum >>

ALTIN FİYATLARINDA KRİTİK SEVİYE

Altın yatrımcılarının en çok merak ettiği konu , altın yükselecek mi? Gram altın kaç lira olacak? soruları oldu. 

AA Finans Analisti İslam Memiş, dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yükselmesinin altın fiyatlarını baskıladığını belirterek, "ABD 10 yıllık tahvil faizleri dün bir ayın en yüksek seviyesi 2,61'i gördü. Teknik olarak ons altında düşüşlerin kalıcı olmasını beklemiyoruz. Bugün altının ons fiyatının 1.272-1.279 dolar bandında işlem görmesini bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yurt içi piyasalarda gram altının dolar kuruna bağlı hareket ettiğini ifade eden Memiş, gram altın fiyatında 234 liranın destek, 237 liranın ise direnç konumunda olduğunu söyledi. Memiş, bugün ABD ve Avrupa'da açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile ABD'de haftalık işsizlik verilerinin takip edileceğini bildirdi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA