Çeyrek Altın Fiyatında Tarihi Rekor-İşte Güncel Fiyatlar

Son dakika haberi: İstanbul kapalıçarşıdan alınan verilere göre gram ile çeyrek altın bir rekor daha kırdı. İşte altın fiyatlarında güncel fiyatları ve kritik altın fiyatları tahmini.

Çeyrek Altın Fiyatında Tarihi Rekor-İşte Güncel Fiyatlar

Altın fiyatları bir rekor daha kırdı.

Son günlerde yükseliş eğiliminde olan gram ve çeyrek altın bir rekor daha kırdı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram ve çeyrek altın  fiyatları , tarihinin en yüksek seviyesine kadar yükseldi. 

İstanbul Kapalıçarşı'da alınan son dakika verilerine göre gram altın 316 TL yi geçerek tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Dakika dakika artan gram altın şu sıralar 317 TL seviyesine kadar yükseldi. Altın fiyatlarında son saatlerde yaşanan yükseliş grafiği şu şekilde:

ÇEYREK ALTINDA DA BİR REKOR DAHA

Gram altın fiyatları ile birlikte çeyrek altın fiyatlarında da yükseliş devam ediyor. İstanbul Kapalıçarşıdan alınan bilgilere göre çeyrek altın 514 TL 'ye alınıp 519 TL 'ye satışa sunuluyor.

Çeyrek altın, son dakikalarda yaşanan bu yükseliş ile tarihinin en yüksek seviyesini gördü.

Çeyrek altın fiyatında son 1 yılda yaşanan değişim grafiği şu şekilde:

DOLAR KURU DA YÜKSELİŞTE

Piyasalarda döviz kurlarında da hareketlilik devam ediyor. Dolar 6,09 TL seviyesinden işlem görüyor. 

ALTIN FİYATLARI TAHMİNİ

Altın geçtiğimiz yılın Mayıs ayında ons başına 1.266 dolar seviyesindeydi. Geçtiğimiz ay 1.600 doları geçti. Korona salgınının etkisiyle 1.700 dolara tırmanacağı yorumları yapılıyor.

Altın dünyada yükseldiği için haliyle çeyrek altının fiyatı da artıyor. Geçen haftayı 502 TL’den kapatan çeyrek altın, dün 513.5 TL’ye çıkarak rekor tazeledi. Sadece son bir ayda çeyrek altındaki değer yükselişi, TL bazında yüzde 6.4’ü aştı.

Altının önü açık. Eğer salgının önü alınamazsa paniğin artması ve başta altın olmak üzere güvenli limanlara olan yönelişin hız kazanması kaçınılmaz.