Çeyrek Altın Fiyatında Rekor

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeniyle çeyrek altın 500 TL sınırına kadar dayanarak rekor kırdı. İşte piyasalarda son durum ve çeyrek ile gram altın fiyatları.

Çeyrek Altın Fiyatında Rekor

Dolar ve altın yükselişe geçti.

Piyasalarda hareketlilik devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 6 TL sınırına kadar yükselen dolar kuru dün yatay seyretti. Ancak dolar ile altın fiyatları bugün yükselişe geçti. Dolar ile paralel olarak gram ile çeyrek altın fiyatları da yüseklişini sürdürdü.

DOLAR KURUNDA SON DURUM 11 ŞUBAT 2020

Önceki gün 5,98 ila 6 TL seviyesinde seyreden dolar kuru bugün bir miktar yükseldi ve 6,04 TL 'yi gördü. İşte dolar kurundaki değişim grafiği:

EURO KURU

Euro kurunda da yükseliş sürüyor. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre Euro kuru 6.58 TL seviyesine kadar geldi. 

GRAM ALTIN FİYATLARI

Döviz kurları ile birlikte altın fiyatlarında hareketlilik yaşanıyor. Önceki gün 302 TL 'de olan gram altın , bugün 304.50 TL seviyesine yükseldi. 

ÇEYREK ALTIN 500 TL SINIRINA GELDİ

Çeyrek altın ise 492 TL 'ye alınıp 497 TL 'ye satılıyor.  

CUMHURİYET ALTINI

Cumhuriyet altını fiyatında da yükseliş görüldü. 2015 TL 'den alınan Cumhuriyet altını 2046 TL 'ye satışa sunuluyor.

22 ayar bilezik gram fiyatı ise 277 TL seviyesinde.

Piyasada izlenecek olaylar;

*Fed Başkanı Jerome Powell 11-12 Şubat'ta Kongre'de yarı yıl konuşmalarını gerçekleştirecek. Piyasalar bu konuşmalarda virüsün ekonomi ve para politikasına etkisine ilişkin işaretler arayacak.

*ABD Başkanı Donald Trump Pazartesi günü yıllık bütçesini sundu. Bütçede sosyal programlara ilişkin büyük çaplı kesintiler göze çarparken, gelecek 10 yılda bütçeyi 30 trilyon doların üzerine çıkarması beklenen savunma ve yardım harcamalarında artışlar görülüyor.

*Altın destekli Borsa fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre rekor seviyeye çıktı.

ALTIN FİYATLARI TAHMİNLERİ

Ziraat Yatırım Altın Fiyatları Yorumu

Risk iştahı bu sabah pozitif. Koronavirüs salgınından ölenlerin sayısı bini geçse de, yeni vaka sayısındaki artış hızının kısmi yavaşlama gösterdiğine yönelik haber akışının piyasalara bir miktar moral verdiği söylenebilir. Salgının ekonomik etkisinin bir şekilde telafi edilebileceği spekülasyonları da diğer taraftan devam ediyor. Hem Fed Başkanı’nın sunumu (TSİ: 18’de) hem de ECB Başkanı Lagarde’nin (TSİ: 17’de) konuşmasının izleneceği günde değerli maden 1.574 yakın direncinin altında kalarak 1.564 yakın desteğini kırabilir ve 1.553 seviyesine kadar bir düşüş gösterebilir. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1.574 direncinin üzerinde 1.580 – 1.582 tepki gelebilecek direnç bölgesi olarak izlenebilir.

Osmanlı Yatırım

Doların değer kazanmasına bağlı olarak emtianın düşüş yaşadığı gözleniyor. 1,569.66 seviyesinin altında kaldığı sürece aşağı yönlü gevşemeler görebiliriz. Önceki işlem gününde 1,569.01 seviyesinden kapanan ons altın için günlük kayıp %0.31 olarak gerçekleşti. ABD tahvil faizlerinde gözlenen yukarı yönlü hareket ons altını aşağı yönde baskılıyor. 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olan ons altın için RSI göstergesi 56.05 seviyesinde iken momentumu 99.82 seviyesinde. Gün içi yukarı yönlü hareketlerde 1,569.66 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 1,572.34, 1,575.67 ve 1,578.34 dirençleri önemli hale gelebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,566.33, 1,563.66 ve 1,560.33 destek seviyeleri olarak izlenecektir.

Şeker Yatırım Altın Yorumu

Günü artıda tamamlayan sarı metal yeni güne kar satışlarıyla başladı. 1567 desteğini kırması durumunda ons altında 1552 desteği hedeflenebilir. 1532 ise bir sonraki destek seviyesi olarak önemini korumaktadır. Olası yukarı yönlü fiyatlamalarda ise 1578 ve 1592 dirençleri izlenebilir. Bugünkü işlem gününde İngiltere’de GSYİH, sanayi üretimi, imalat üretimi ve ticaret dengesi fiyatları açıklanacak. ABD kanadında ise iş imkanları ve personel değişim oranı verisi takip edilebilir. Ayrıca ECB Başkanı Lagarde’nin ve Fed Başkanı Powell’ın konuşmaları izlenebilir.

Araştırma Uzmanı Seda Yalçınkaya, – Altın Fiyatları Ne Olacak? 

Ons altın 1577$ seviyesine doğru dün yükselmesine karşın bu sabah 1565$ çevresinde seyrediyor. Altın için gelişmeler hala aynı özellikle Corona virüsü piyasaların gündeminden düşmüyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artarken, virüse karşı ilaç ve aşı bulma durumu da son hız sürüyor. Bu süreç kritik olduğu için piyasalarda bu anlamda tedirgin dolayısıyla risk iştahı toparlanmakta zorlanıyor. Dün akşam ABD borsaları yatay pozitif günü tamamladı. Bu sabah ABD vadelileri yatay pozitif seyrediyor. Akşam TSİ 18:00’de Fed Başkanı Powell konuşması var. Powell öncesi piyasalar sakin ve temkinli, Powell’dan gelecek sürpriz açıklamalar altın üzerinde de etkili olabilir. Dolayısıyla Powell yakından izlenmeli. Powell dışında da virüsle alakalı olası açıklamalara karşı da dikkatli olunmasında fayda var.

Teknik Analiz: Ons altın için 1572$ direnci yakından izleniyor. Bu direncin üzerine doğru hareketinde ısrarcı olması durumunda 1575$ direnci takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 1568$ seviyesinin altında 1565-1560$ aralığı gündeme gelebilir. Ani hareketlere karşı dikkatli olunmasında fayda var. Altında yeni bir hareketten bahsetmek için yukarıda 1582$ ve aşağıda 1555$ seviyeleri takip edilebilir.