Çeyrek Altın Fiyatı Rekor Kırdı (2020 Altın Tahminleri Yayımlandı)

Son dakika haberi: Altın piyasasında hareketlilik devam ediyor. Piyasalardan alınan son verilere göre çeyrek altın fiyatı tarihinin en yüksek seviyesine gelirken Fitch ve Goldman Sach 'tan kritik altın yorumu geldi.

Çeyrek Altın Fiyatı Rekor Kırdı (2020 Altın Tahminleri Yayımlandı)

Çeyrek altın fiyatı fırladı.

Altın piyasasında hareketlilik devam ediyor. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre altın fiyatları, Türkiye tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Sabah saatlerinde 351 TL seviyesinde olan gram altın , hızlı bir yükselişle 358 TL seviyesine kadar geldi. 

İSTANBUL PİYASASINDA ALTIN

Gram altında yaşanan yükseliş sonrası çeyrek altın fiyatları da güncellendi.  İstanbul piyasalarında gram altın şu sıralar 357.89 TL seviyesinde işlem görürken bu seviye, Türki piyasa tarihinin en yüksek seviyesi oldu. 

ÇEYREK ALTIN FIRLADI

En çok merak edilen ise çeyrek altın fiyatı oldu. Geçtiğimiz haftayı 564 TL seviyesinden kapatan çeyrek altın , bugün gram altında yaşanan ani yükseliş sonrası 16 TL değer kazandı. 

Kuyumcularda çeyrek altın 575 TL 'ye alınırken 570 TL 'ye satışa sunuluyor. 

Çeyrek altın fiyatında son 6 aylık değişim grafiği şu şekilde:

FİTCH 'TEN 2020 YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings bugün bir açıklama yaptı ve yeni tip koronavirüs nedeniyle bu yıl için kıymetli metaller fiyat tahminlerini aşağı yönlü revize etti. Altının bu yıl için fiyat beklentisi ise ons başına 1400 dolarda sabit tutuldu.

GOLDMAN SACH 'TAN ALTIN TAHMİNİ

Altınla ilgili değerlendirme ABD'li finans devi Goldman Sachs'tan geldi. 

Goldman Sachs analistleri daha önce 1.600 dolar olarak belirledikleri 12 aylık hedef altın fiyatını 1.800 dolara yükseltti. Ancak bu seviyeye daha erken de ulaşılabilir. Bankadan yapılan değerlendirmede "Koronavirüsün etkileri 2. çeyrekte de hissedilmeye devam ederse 1.800 dolara 3 ay içinde erişilebilir" ifadeleri yer aldı. 

Bu tahmin koronavirüsün etkilerinin devam etmesi durumunda altın fiyatlarının dolar bazında yüzde 9.3 artması anlamına geliyor.

ALTIN ONS FİYATI NE KADAR?

Altın ons fiyatı şu sıralar 1640 dolar seviyesinde işlem görüyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA