Çevre ve Şehircilik Bakanı'ndan Konut Projesi Açıklaması  : Asgari Ücretli Vatandaşımızın Ödeyebileceği Şartları Oluşturacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Elazığ'da depreme gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı'ndan Konut Projesi Açıklaması  : Asgari Ücretli Vatandaşımızın Ödeyebileceği Şartları Oluşturacağız

Bugün İran'da meydana gelen ve Başkale'yi de etkileyen depreme ilişkin de konuşan Bakan Kurum, "Depremlerde yaralanan ve Van Başkale'de hayatını kayıp eden vatandaşlarımız oldu. Tüm depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Elazığ'ımıza ve Malatya'mıza, Van'ımız ve Konya'mıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Biz AK Parti olarak Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 18 yıldır, eser ve proje ürettik. Her zaman vatandaşlarımızın yanında olduk. Bir olduk beraber olduk. Her sorunun üstesinden gelmeyi bildik. Daha önce Afyon'da, Dinar'da, Van'da, Bingöl'de depremle ilgili AFAD'ı hazır hale getirdik. Deprem sonrası vatandaşlarımıza konutları hazır hale getirdik. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Elazığ'da ve Malatya'da aynı hızda aynı kararlılıkla yapacağımızı ifade etmek isterim. İlk önce çadır kentlerimizi kurduk. Bir taraftan çadırlar kurulurken diğer taraftan enkazdan kurtarma ve çalışmalar devam etti." diye konuştu. 100 bin sosyal konut projesi ve diğer projelerle dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabileceği yeni imkanlar oluşturacaklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, asgari ücret alan vatandaşın da ödeyebileceği şartların meydana getirileceğini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum şunları söyledi:

Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde 18 yılda 870 bin bağımsız bölüm ürettik. 2-3 ay önce Cumhurbaşkanımızın teşvikleri ile tüm Türkiye'de 100 bin sosyal konutu başattık. Bir milyon 200 bin başvuru gerçekleşti. Şimdi de kuralarını etaplar halinde çekiyoruz. 

O projemizde sosyal konutlarımız ile ilgili 90 ve 120 metrekarelik konutlarımız vardı. 90 metrekarelik konutlarımız 150 bin 3+1 konutlarımız da 200 bin civarındaydı. 240 aya varan vadelerle vatandaşlarımıza bu projeleri gerçekleştirmiş olduk. Depremle ilgili de dün Cumhurbaşkanımızla yapmış olduğumuz istişarelerde deprem konutlarının maliyeti en aza indirecek şekilde bir çalışma yürütüyoruz. Deprem konutlarında alt yapı maliyetini vatandaşlarımıza yüklemiyoruz. Tamamını devlet olarak biz karşılıyoruz.

Alt yapı maliyetinin tamamını düşüyoruz. Devletimizin vatandaşımızın uygun şekilde ödemesi adına kiranın da altında ödemesi adına belirli çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımız rahat bir şekilde ödesinler bir taraftan da hayatlarını idame ettirsinler. Asgari ücret alan bir vatandaşımızın ödeyebileceği şartları hep beraber oluşturacağız. Elazığ'da bir yıl sonra sağlam ve güvenli konutlarında mutlu huzurlu vatandaşlarımız ile birlikte hep beraber gezeceğiz.