ÇAYKUR'dan Zam Açıklaması: Yüzde 30 Az

Çaya yüzde 30 zam sonrası ilk açıklama geldi. Çay-Kur'un Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim yaptığı açıklamada yeni zam olmayacağını , maliyetlere göre yüzde 30 'un az olduğunu söyledi.

ÇAYKUR'dan Zam Açıklaması: Yüzde 30 Az

ÇAYKUR 'dan zam açıklaması.

Çay-Kur'un Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim bir son dakika açıklaması yaptı. Önceki gün gelen açıklamada çaya yüzde 15 daha zam yapılacağı belirtilirken Alim, toplamda yüzde 30 'dan sonra zam olmayacağını söyledi. 

BORÇLAR BANKA KREDİLERİ NEDENİYLE

Vekil Yusuf Ziya Alim bilanço zararlarının genellikle banka kredileri nedeniyle olduğunu söylerken , faizlerin düşmesi sonrası yapılandırmaların olacağını söyledi ve "Kredilerde faiz oranları da daha düne kadar yüzde 30-34 civarlarındaydı. Yüzde 25'lerin çok üzerindeydi. Ancak şimdi yüzde 17,45'lere kadar düştü. Daha da düşeceği söyleniyor. Zaten bizim tüm bilanço tablolarındaki zararımız genelde banka kredilerinden kaynaklı. Onun haricinde tamamen tasarruf tedbirleri içerisinde faaliyetlerimize devam ediyoruz" dedi.

MALİYETİN ALTINDA SATILIYOR

Yusuf Ziya Alim son iki ayda iki kez çaya gelen yüzde 15 zamma bir yenisinin daha eklenmeyeceğini söyledi. 

Alim, "Kurumun da belli bir maliyet yükü vardı. Tüketiciye de maliyetlerin tamamının yansıtılmaması adına yüzde 30'luk zammı ikiye böldük. Yüzde 15'lik zammı ilk zammı 2 ay önce yaptık, 15'ini de şimdi yaptık. Sonuçta başka ürünlerle karşılaştırıldığında yüzde 30 zam yine de maliyetlerin altında kalıyor" dedi.

2018 YILINDA ÇAYKUR 657 MİLYON TL ZARAR ETTİ

2017 yılında 267.6 milyon lira zarar açıklayan ÇAYKUR, 2018 yılında 42 milyon lira kar beklentisine karşın 657 milyon 86 bin lira net zarar açıklamıştı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA