Çay Zammı Raflara Yansımaya Başladı

Marketler, çaya gelen yüzde 43.71'lik zam sonrası etiketleri değiştirmeye başladı. Marketlerde 40 TL'ye satılan 1 kilo çayın fiyatı 74 TL oldu.

Çay Zammı Raflara Yansımaya Başladı

Çaya gelen zam ile ilgili detayları sizlerle önceki haberlerimizde paylaşmıştık. Çaykur'un yaptığı yüzde 43.71 zam ne yazık ki marketlerde yüzde 85'e kadar çıktı.

Küresel bir kriz yaratan ve durmadan artan enflasyon, pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı derken tedarik zincirindeki aksamalar nedeniyle etiketler sürekli değişiyor. Küresel kriz tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de derinden hissediliyor. TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre enflasyon yüzde 70'e dayanmış durumda.

Akaryakıttan enerjiye, gıdadan giyime birçok ürüne zam üstüne zam gelmeye devam ederken güncel rakamları ve zam oranlarını anında sizlerle paylaşıyoruz.

Son zam çay, şeker ve kahve grubunda gerçekleşti. Çaykur, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaş çay alım fiyatını destekleyeceklerini açıklamasının üzerinden birkaç gün geçmeden kuru çay fiyatına zam yaptı. Çaydaki fiyat artışı yüzde 43.71 oldu.

Zamlar etikete yansıyarak raflarda yerini almaya başladı

Çaykur'un yaptığı zam sonrası marketler yüzde 43.7'lik zammı etiketlere yansıtmaya başlarken, etiketlerde fiyat artışı da oldukça dikkat çekti.

40 TL'ye satılan 1 kiloluk çay, bazı marketlerde 74 TL'ye kadar çıktı. Çaykur'un yaptığı yüzde 43.7 zam oranı, marketlerde yüzde 85'leri buldu.