Canlı Yayında Rakam Verildi, Asgari Ücret Yılbaşında Ne Kadar Olur?

Enflasyonun sürekli yükselmesi ile kurun devamlı artışı ile beliren hayat pahalılığı vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Temmuz ayı içerisinde asgari ücret 4253 TL'den 5500 TL'ye çıkarılırken, diğer taraftan gözler ise şimdiden yeni asgari ücret zammı için aralık ayına çevrildi.

Canlı Yayında Rakam Verildi, Asgari Ücret Yılbaşında Ne Kadar Olur?


Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya canlı yayında "esas formül aralık ayı enflasyon rakamlarıdır” şekilde söyleyerek yeni asgari ücretin 7.000 ile 7.500 TL arasında olabileceğini söyledi.

Son dönemlerde gelen art arda zamlar, hayat pahalıları ile yüksek enflasyon sebebiyle yurttaşın alım gücü gitgide düşmeye başladı. Gelişmeler akabinde Temmuz ayı içerisinde asgari ücrete %30 oranında zam yapılmış ve asgari ücret net bir şekilde 5.500 TL'ye çıkarılmıştı. 

Enflasyonun artışı devam ederken gözler asgari ücrete yapılacak yeni zam oranını ne kadar olduğuna çevrildi. 2023 asgari ücret rakamlarının belirlenmesi açısından aralık ayı işaret ediliyor. Yeni asgari ücretin ne olacağı ile ilgili ise çeşitli tahminler yürütülüyor. 


Esas Formül, Aralık Enflasyonu verilerinde
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, CNN Türk canlı yayında asgari ücrete yönelik çok çarpıcı açıklamalarda bulundu;


“Pek çok formül var ama gerçekleşecek olan esas formül, aralık ayı enflasyon verilerindedir. Dolayısıyla yaklaşık olarak baktığımızda 2022'den itibaren ikinci 6 aylık dönem içerisinde enflasyon verilerinin halen bir önceki 6 aylık döneme oranla farkını koruduğunu görmekteyiz. Önümüzdeki dönem içerisinde hükümetten farklı adımlar gelirse eğer enflasyonun aşağı düşmesi söz konusu olabilecek”

Dedi.