Canlı Yayında Açıklandı Matrah Düzenlemesi Olursa Araç Fiyatları Ne Kadar Düşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün yaptığı açıklamada “Otomobilde ÖTV indirimi yok, matrah düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz” sonrası gözler matrah rakamlarına çevrildi. Peki düzenleme olursa ne kadar indirim gelecek?

Canlı Yayında Açıklandı Matrah Düzenlemesi Olursa Araç Fiyatları Ne Kadar Düşecek

Araç fiyatlarında ÖTV indirimi bekleyenlere kötü haber Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi. Bakan Nebati, yaptığı açıklamada ÖTV indiriminin uygulanmayacağını belirtirken matrah düzenlemesi üzerinde durulduğunu belirtti. Peki düzenleme gelirse ne kadar indirim olur.

Konu ile ilgili gazeteci-otomobil editörü Halil Ökşit, Habertürk TV canlı yayınına bağlandı. Matrah düzenlemesi hakkında konuşan Ökşit, “Avrupa’da 1000 kişiye 600 araç düşerken Türkiye hala 200’leri yakalayamadı” dedi.

1 Milyonluk Araçta 100 Bin İndirim

Düzenleme sonrası nasıl bir indirim uygulanabileceğinden bahseden Ökşit, “1 milyon TL’lik bir araçtan bahsedelim. Bunun 350 bin TL’si ÖTV. KDV her üründe var. 1 milyonluk ürünü almak için 350 bin TL ÖTV ödüyoruz. Eğer ÖTV matrah düzenlemesi gerçekleşirse en büyük indirim bu aracın yüzde 80 indirimden  yüzde 50 ÖTV’ye düşmesi olacak. Yüzde 30’luk bir ÖTV fırsatı doğacak. Bu da ne demek? 350 bin TL yerine 250 bin TL ÖTV ödenecek. Aracın fiyatı da 1 milyon TL’den 900 bin TL’ye inecek” değerlendirmesinde bulundu.

İkinci El Fiyatları da Düşer

Ökşit, konu ile ilgili açıklamasının devamında “İki üç aydır ikinci el piyasası durgun. İnsanlar arabayı yatırım olarak değerlendirmeye başlamıştı ancak artık arabalar yatırımlıktan çıktı. Şirketler ellerinden araçları çıkarmaya başladı. Zaten fırsatçıların önüne geçmek için oraya bir 6 bin kilometre sınırı getirildi. Eğer ÖTV düzenlemesi gelirse Ocak ayından itibaren gelir. İkinci el araçlara da indirim gelecektir” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /