Çalışma Bakanı’ndan Son Dakika Asgari Ücret Açıklaması

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretteki artışın tarihsel bir öneme sahip olduğunu söyledi. Bakan Bilgin yapmış olduğu açıklamada; “Bir önceki yıla göre %100 artış sağlayarak emekçilerimizi enflasyona ezdiremeyeceğimizi ilişkin verdiğimiz sözü tutmuş olduk.” İfadelerini kullandı.

Çalışma Bakanı’ndan Son Dakika Asgari Ücret Açıklaması

Milyonlarca vatandaşın aklında '2023 senesinde asgari ücret ne kadar olacak?' Sorusu vardı. Bu sorunun cevabı 22 aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. 

Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamada 5.500 TL olarak verilen asgari ücretin %54 oranında artış ile 8.506 TL'ye çıkarıldığını söyledi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise Asgari ücretin artışına yönelik açıklamalarda bulundu.


Özel sektörde meydana gelen problemlerin farkındayız

Özel sektörde yapılan toplu sözleşmelerde varılan sözleşme ücretlerine ilişkin bazılarında ise bu ücretleri aşan 8500 liralık asgari ücretin tespit edilmesinin bütün Türkiye'de emekçiler tarafından memnuniyetle karşılandığına vurgu yapan Bakan Bilgin, şu sözleri ekledi;

“Yaptırdığımız araştırmalardan bize gelen bilgilere göre bazı küçük sendikaların 8.000 TL'nin üzerinde yapılacak bir asgari ücret tespitinden endişe duydukları görülmüştür. Özel sektörde meydana gelen problemlerin farkındayız ve bunun açılması için sendikalarımızı güçlendirmek üzere bazı adımlar atmak gerektiğini bilincindeyiz.”


Dedi. 


Asgari ücrete yaptığımız artış, tarihsel bir öneme sahiptir


İHA tarafından aktarılan habere göre bakım Bilgin, toplu sözleşmelerde en yüksek ücret seviyelerine ulaşan asgari ücret komisyonunun üyesi olan işçi temsilcilerinin ve Türk İş yönetiminin asgari ücrete 9000 TL'nin altına imza atmayacaklarını açıklamasının bu yılki asgari ücretin belirlenmesinde 3’lü mutabakatın oluşmamasına sebep olduğunu söyleyerek şu sözleri söyledi;

“Bütün bunlara rağmen hükümet ve işveren imzasıyla noktalanan görüşmelerde dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu şartlarda 8.500 TL'lik net asgari ücret seviyesine Ulaşılması, %100'lük bir artış sağlanması tarihsel bir öneme sahiptir. Bütün işçilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Dedi.