Çalışma Bakanından Asgari Ücret Açıklaması

Temmuz ayında 5.500 TL'ye çıkarılan asgari ücret ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den önemli açıklama geldi. Bakan Bilgin asgari ücrete yıl sonunda şartlara bakılarak düzenleme yapılacağını açıkladı.

Çalışma Bakanından Asgari Ücret Açıklaması

Çalışma Bakanından Asgari Ücret Açıklaması

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren 2022 yılı asgari ücreti Temmuz ayında 5.500 TL olarak yeniden belirlenmişti. Asgari ücret 2022 yılı başında 4.250 TL olarak belirlenmişti ancak son dönemlerde artan enflasyon karşısında 2022 yılı asgari ücreti yeniden değerlendirildi ve 5. 500 TL'ye çıkarıldı. 

Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz

2023 yılı asgari ücretinin belirlenmesine daha yaklaşık 6 ay gibi bir süre varken, yeni asgari ücret kaç TL olacak tartışmaları sürüyor. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den önemli bir açıklama geldi. Aralık ayında 2023 yılı asgari ücreti için tekrar düzenleme yapacaklarını hatırlatan Bilgin, "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız." diye konuştu.