Çalışma Bakanından Asgari Ücret Açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin deprem bölgesinde çalışanlara ödenen asgari ücretin 11 bin 760 lira olup olmayacağı hakkında açıklama yaptı..

Çalışma Bakanından Asgari Ücret Açıklaması!

Çalışma Bakanından Asgari Ücret Açıklaması

Depremden etkilenen vatandaşlara getirilecek ekonomik teşvikler konusunda çalışmalar sürerken, Hükümet geçtiğimiz günlerde deprem bölgesindeki iş gücü kaybının önlenmesine yönelik çalışmalarda sona geldi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin deprem bölgesindeki iş gücü kaybının önlenmesi için işveren sigorta priminin devlet tarafından karşılanarak işverenin verdiği payın işçi maaşına, işin ücretine eklenmesi yönündeki çalışmayı son aşamaya getirdiklerini bildirdi. 

"Çalışmada son aşamaya gelindi"

Deprem bölgesinde hayatın ve ekonominin normalleşmesinin dayanışmadan geçtiğini aktaran Bakan Bilgin, bölge için "İlk aşamadaki sorun, iş gücü kaybı. Yani çalışan insanların, iş gücümüzün başka şehirlere gitmesi ve üretimin ihtiyaç duyduğu emeği organize edememesi. Bu konuda bizim zaten bir hazırlığımız var, onu çeşitli vesilelerle duyurdum. Çalışanlarınızın aldığı asgari ücretin üstünde onlara bir destek vermek. Bu, işveren sigorta priminin doğrudan doğruya devlet tarafından karşılanarak işverenin verdiği payın işçi maaşına, işin ücretine eklenmesi. Bu çalışmamızı son aşamaya getirdik. İlgili kuruluşlarla, Maliyeyle, diğer kurumlarla bitirdikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı. 

Talep kabul görürse asgari ücret 11 bin 760 tl olabilir

Hükümetin son geldiği çalışmada talepler kabul görürse, deprem bölgesinde çalışanlar için asgari ücret 11 bin 760 TL olabilir.