Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den Asgari Ücretlileri Üzecek Zam Açıklaması Geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir canlı yayında asgari ücret ile ilgili gelen soruyu cevapladı. Bakan Bilgin’e “Asgari ücrete yüzde 50 zam gelecek mi?” sorusu soruldu. Bakanın cevabı dikkat çekiciydi.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den Asgari Ücretlileri Üzecek Zam Açıklaması Geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik’in sorularını cevapladı. EYT ve kıdem tazminatı hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin’e asgari ücret soruldu.

EYT için tarih veren Bakan Bilgin, "EYT için net tarih 8 Eylül 1999. Yıpranma hakkı, doğum ve askerlik borçlanmaları olsa bile işe başlangıç tarihi geriye çekilemez. Bunlar ancak eksik prim gün sayısını tamamlamak üzere yapılır. Yani o eski kalan prim gün sayısını telafi eder. Ama işe başlangıcı geri çekmez. Öyle birşey yok" dedi.

Bakan Bilgin’e, “5 bin 500 lira olan asgari ücrete yüzde 50 zam olur mu? diye soruldu. Konuyu değerlendiren Bakan Bilgin, “Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım” dedi. Asgari ücret için işverenin de düşünülmesi gerektiğini belirten Bakan Bilgin, “İşletmelerin ödeyebileceği bir ücret arayışındayız açıklamasında bulundu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /