Çalışma Bakanı: 'İhtiyaç Olursa Ara Zam Yapılacak'

Çalışma Bakanı, ihtiyaç olursa ara zam yapılacak dedi. Asgari ücretin açıklanmasının ardından, ücretin yoksulluk sınırının altında kalması nedeniyle bazı kesimler memnuniyetsizliklerini dile getirmişti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları haberimizde…

Çalışma Bakanı: 'İhtiyaç Olursa Ara Zam Yapılacak'

Asgari ücretin açıklanmasının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir canlı yayına katıldı. Konuya dair açıklamalarda bulunan Bilgin, asgari ücret için yıl içinde bir ara zam yapılacağını söyledi. Asgari ücretin yoksulluk sınırının altında kalması sorusuna ise, işçi sendikalarının 8 bin TL’nin üzerine çıkmamaları konusunda kendilerini uyardıklarını söyledi. Asgari ücretin belirlenmesinde işçi sendikalarının aktif rol oynadığını söyleyen Bilgin, İşçi Sendikasının 8 binin üzerine çıkmayın, diye kendilerine uyarılarda bulunduklarını belirtti. 


Habertürk TV'de Kübra Par'la Açık ve Net programına konuşan Bakan Bilgin’in konuya dair açıklamaları ise şöyle;
"Bunu Türkiye'de ilk defa söylüyorum" diyerek, sendika başkanlarının asgari ücret beklentisini açıkladı. Bilgin, işçi sendikalarının başkanlarının asgari ücretin "8 bin liranın çok üzerinde olmamasını istedi" konuşmalarına devam eden Bilgin; "Ben bütün sendikalarla görüştüm. İşçi sendikaları başkanlarının taleplerini aldım. Bana gelen en önemli şey şu. Dediler ki, 'siz, 8 bin liranın ne kadar üzerinde asgari ücret verirseniz biz o kadar zor durumda kalırız' dediler.
Çünkü bizim toplu sözleşmelerde aldığımız ücreti aşmanızı istemiyoruz. O zaman sendikalar fonksiyonsuz hale gelirler. Bunu ilk defa söylüyorum. 8 binin çok üzerine çıkmayın dediler."
Ara Zam Yapılacak
Asgari ücret için ara zam yapılacağını da söyleyen Bilgin, bu konuda endişe yaşamaları için vatandaşları sevindirici haberi verdi.