Çalışma Bakanı Bilgin'den Zamlı Maaş Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yapmış olduğu paylaşımda yüzde 41.7 zamlı memur maaşlarının hesaplara yatacağını duyurdu.

Çalışma Bakanı Bilgin'den Zamlı Maaş Açıklaması

Çalışma Bakanı Bilgin'den Zamlı Maaş Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yapmış olduğu paylaşımda yüzde 41.7 zamlı memur maaşlarının hesaplara yatacağını duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Bakan Bilgin, çalışan kesimin enflasyona ezdirilmediğini, bu kapsamda Ocak zammından 6 ay sonra memur maaşlarına yüzde 41,7 oranında zam yapıldığını ve zamlı maaşların hesaplara yatacağını duyurdu.

Bakan Bilgin paylaşımında "Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme irademizin bir parçası olarak 6 ay sonra yaptığımız %41.7’lik ikinci memur maaş artışıyla birlikte zamlı maaşlar hesaplara yatıyor.Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. 

Öte yandan milyonlarca memur normalde zamlı maaşlarını 15 Temmuz tarihinde alması gerekiyordu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün yapmış olduğu açıklamada Kurban Bayramın öncesinde 8 Temmuz tarihinde tüm memurların zamlı temmuz ayı maaşlarının hesaplara yatacağını duyurmuştu. Erdoğan'ın açıklamasından sonra milyonlarca memur zamlı temmuz ayı maaşlarına 8 Temmuz Cuma günü kavuşacak.