Çalışanlara Gelir Vergisi Müjdesi

Milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiren gelir vergisi tarifesinde değişiklik yapılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıkları konuya yönelik çalışma başlattı. İşte ayrıntılar... Çalışanların maaşlarında vergi dilimleri sebebiyle Eylül ile Ekim aylarında kesintisi yapılmaktadır iki bakanlık ise bu konu ile alakalı yeni bir çalışma başlattı.

Çalışanlara Gelir Vergisi Müjdesi

10 Bin Lira’dan 1270 TL Böylece Cepte Kalacak

Var olan uygulamada 10 bin TL ücret almakta olan bir işçiden Ocak ayı içerisinde 630 TL tutarında vergi kesintisi yapılırken, Eylül ve Ekim aylarında ücretlerde 1900 TL'ye yakın bir kesinti yapılmaktaydı. Ancak yapılan yeni çalışma ile beraber 10.000 lira ile ücret almakta olan bir işçinin maaşından 1270 TL cepte kalmış olacak.

Çalışma ile beraber bu örneğe 1270 lira çalışanın cebinde kalacak nokta düzenleme ile vergi diliminde bulunan artışın ücreti niteliğini ve alım gücünü aşındırmasının önüne geçilmeye çalışılacak.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sunum Yapılacak

Hazine ve maliye bakanı Nureddin nebatı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gelir vergisi çalışması hususunda küçük bir toplantı gerçekleştirdi. Bakan Bilgin, konuya yönelik çalışmanın devam ettiğini dile getirirken, işçi ve işveren, gelir vergisi ilk basamağının asgari ücret brüt tutarının bir miktar üzerinde olmasını talep ediyor.


Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, özellikle de ücretleri yükseltmeye çalışmak amacıyla verdikleri mücadeleyi anlamsız hale dönüştüren vergideki oynaklığın düzenlenmesi gerektiğini dile getirerek, bu konuda olumlu bir yaklaşımda oldukları mesajını da verdi.


Hazine ve maliye bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından gerçekleştirilen bu çalışmanın sonlanması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a konu ile alakalı bir sunum yapılacak.