Çalışanlara 1 Mayıs ikramiyesi ödenecek! Bu miktar işçilerin hesabına yatacak

Belediye ilk kez 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle işçilere bayram ikramiyesi ödedi. Büyük ikramiye miktarı açıklandı.

Çalışanlara 1 Mayıs ikramiyesi ödenecek! Bu miktar işçilerin hesabına yatacak

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda önemli bir gelişmenin yaşandığı haberi geldi. Gelen haberde, 1 Mayıs İşçi Bayramı münasebetiyle işçilerin hesaplarına 2.000 TL ikramiye ödeneceği açıklandı. Ayrıntılı bilgi haberimizde.

Türkiye'de ilk kez 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla Manisa'nın Yunusemre Belediyesi, işçilere 2 bin TL ikramiye ödeyeceğini duyurdu.

“ÇALIŞMAK EN YÜKSEK DEĞERDİR”

Çalışanlara 1 Mayıs ikramiyesi ödenecek

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kentteki inşaat işçileriyle buluşarak müjdeli haberi duyurdu. Çalışmanın en büyük değer olduğunu anlatan Başkan Balaban, şöyle konuştu:

“Sembolik de olsa 1 Mayıs anısına 2 bin TL tutarında ikramiye ödeyeceğiz. Bu Manisa için bir ilk. Ekonomik durum düzeldikçe işçi haklarıyla ilgili de önemli adımlar atacağız. Yan yana yürüyeceğiz. Ben de işçiyim. Uzun yıllardır öğretmenlik yapıyorum. Bu vesileyle 1 Mayıs'ı bir kez daha tebrik ediyorum.

SENDİKA BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR

Bu gelişmenin ardından Sendika Başkanı Rahmi Okan Polat, Başkan Balaban'a duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Başkanımıza teşekkür ediyorum. İşçi Hakları Kanunu'na göre Türkiye'de belki de ilk kez çoban hediyesi de olsa ikramiye veriliyordu. Bu ikramiye bizim için tutarından daha önemlidir. Çünkü işçiye hakları ve hukuk konusunda özen ve çaba gösterilmiştir. Başkanımız ve başkan yardımcılarımızın bundan sonra da işçi hakları ve hukuk konusunda her zaman yanımızda olacağına inanıyoruz. Halkın büyük beğenisini kazanan bu yaklaşımın ardından işçiler, diğer belediyelerin de örnek almasını umuyoruz."