Bunu bilmeyen altın sahibi parasını kaybediyor! Önemli tüyoya dikkat

Yatırım danışmanları, makas farkı risklerinden kaçınmak isteyen altın yatırımcılarına, altın fonlarına yönelmelerini öneriyor. Bu fonlar, yatırımcılara daha istikrarlı ve güvenilir bir yatırım seçeneği olarak öne çıkıyor.

Bunu bilmeyen altın sahibi parasını kaybediyor! Önemli tüyoya dikkat

Ekonomi uzmanı Mustafa Aşkın, altın yatırımı yapacak bireylerin makas farkı zararlarından sakınmaları adına, altın fonları yatırımını önermekte. Bu fonlar, daha güvenli bir yatırım alternatifi olarak yatırımcılara sunulmaktadır.

Mustafa Aşkın, gram altın fiyatlarının yakın gelecekte 2 bin 700 ile 2 bin 800 lira arasında olacağına dair öngörüsünü sürdürdüğünü açıkladı. Ayrıca, Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) son dönemdeki yumuşak mesajlarının, piyasalarda sonbahar döneminde faiz kesintisi beklentilerini artırdığını vurguladı.

Aşkın, yaz döneminde altının ons fiyatının 2 bin 250 ile 2 bin 300 dolar aralığında olmasını beklediğini belirtti ve ons fiyatındaki bu değişimin, gram altın fiyatlarını da yukarı çekeceğini tekrarladı.

altın piyasası

Mustafa Aşkın, yatırımcılara yönelik önerilerini dile getirerek, fiziki altın alım-satımında makas farkının genişlediğine dikkat çekti. Satış esnasında zarar etmek istemeyenler için altın fonlarının cazip bir seçenek olabileceğini ifade etti.

Mustafa Aşkın, şu anki durumda yabancı yatırımcıların kısa dönemli ticaret stratejileri izlediklerini belirtiyor. Ayrıca, orta ve uzun vadede yatırım yapmayı planlayan yabancıların, Türkiye’nin risk primindeki azalmanın devamını beklediklerini ifade ediyor.

Yılın ikinci yarısına doğru yabancı sermaye akışının artabileceğini öngören Aşkın, enflasyonun düşüşe geçmesi ve kredi derecelendirme kuruluşlarının not yükseltmeleri yapması halinde, yabancı yatırımcıların ülkeye olan ilgisinin daha da artacağını söylüyor.

SIKI POLİTİKASINA İHTİYAÇ VAR

Aşkın, Merkez Bankası’nın 500 baz puanlık faiz artırımıyla piyasa beklentilerini karşıladığını söyledi ve "Merkez Bankası doğru hamleyi yaptı" şeklinde konuştu. Seçim öncesi politika faizlerindeki yükselişin, beklentileri olumlu yönde etkileyeceğini belirten Aşkın, bu durumun Türk Lirası’nın değer kazanmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Aşkın ayrıca, önümüzdeki dönemde yerli ve yabancı yatırımcıların mevduat ve tahvil bono piyasalarına olan ilgisinin artış göstereceğini dile getirdi ve ekledi: "Faizlerin artması büyüme ve istihdama olumsuz yansıyabilir ama hiçbir ilacın yan etkisi olmadan kullanılması mümkün değil. Enflasyonu önlemek istiyorsak sıkı para politikasına ihtiyaç var."