Bugün Yürürlüğe Girdi: Bankada Parası Olanlara İyi Haber Geldi

Bankalarda mevduat hesaplarında parası olan vatandaşlara iyi haber bugün geldi. Resmi Gazete 'de yayımlanan düzenlemeye göre mevduat hesaplarındaki kesintiler ciddi oranda düşürüldü.

Bugün Yürürlüğe Girdi: Bankada Parası Olanlara İyi Haber Geldi

Bankada parası olanlara iyi haber geldi.

30 Eylül 2020 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli bir karara yer verildi. Yayımlanan kararda , bankadam evduat hesabı olanlara iyi haber verildi. Artık mevduat hesabında parası olan vatandaşlara daha fazla faiz ödemesi yapılacak.

BUGÜN YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Resmi Gazete 'nin bugün yayımlanan sayısı ile yürürlüğe giren düzenlemede vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar olan vadeli hesapların faizlerinden yüzde 15 olan oran yüzde 5 'e çekildi.

1 yıla kadar olan hesaplarda ise yüzde 12 olan oran , yüzde 3 seviyesine , 

1 yıldan daha fazla vade ile mevduat hesabına yatırılan paradan alınan stopaj oranı ise yüzde 10 seviyesinden yüzde 9 seviyesine çekildi. 

Buuunun yanı sıra enflasyon oranına bağlı olarak değişkenlik gösteren faiz oranı uygulanan 1 yıldan daha fazla süreli vadeli hesaplarda ise yüzde 0 stopaj uygulanmasına karar verildi. 

KATILIM BANKALARI DETAYI

Söz konusu düzenlemede bir detay daha dikkatleri çekti. Buna bakılacak olursa bu düzenlemeye KAtılım Bankalarının da dahil edildiği görüldü. Katılım bankalarında vadesiz ve özel ccari hesaplar ve 6 aya kadar vadeli olarak yatırılan paralardan yüzde 15 yerine yüzde 5 stopaj alınacak. 

1 seneye kadar vadeli olarak yatırılan paradan yüzde 12 yerine yüzde 3 alıacak. 

1 yıldan daha fazla vade ile parasını bankaya yatıranlardan ise yüzdde 0 kesinti olacakk.

İşte bugün yayımlanan ve yürürlüğe giren düzenleme:

Mevduat hesabı, tasarruf mevduatı, işlem hesabı veya hesap sahibince para yatırılmasına ve çekilmesine izin veren başka herhangi bir banka hesabı türüne ilişkindir.