Bugün TBMM’ye Geliyor Milyonlarda Lira Borç ve Ceza Siliniyor

Torba Yasa bugün meclise sunuluyor. Binlerce vatandaşın borcu siliniyor. İçinde maske takmayanlara kesilen cezaların silinmesini içeren torba yasada yarın TBMM’de oylanacak.

Bugün TBMM’ye Geliyor Milyonlarda Lira Borç ve Ceza Siliniyor

Milyonları ilgilendiren yasa bugün TBMM’ye sunulacak. Birçok kalemde borçların silinmesi var. Yaklaşık 100 maddede hazırlanan torba yasa teklifi daha sonra ikiye bölünmüştü.

52 maddelik ilk kanun teklifinde son anda bazı önemli maddeler de eklenmiş oldu.

Maske Takmayanların Cezalarının Silinmesi

AK Parti tarafından torba yasaya önemli bir madde daha eklendi. Maske takmayanlara kesilen cezaların silinmesi de bu torba yasada yerini alacak.

Kısa Çalışma Ödeneği Maddesi

Yapılan önemli değişikliklerin yer aldığı maddelerden biri de kısa çalışma ödeneği maddesi ile ilgili. İtilaflı dosyalar, işten çıkartılanlar hariç, bildirmekte gecikenlerin borçları da silinecek. Bunun da yaklaşık 200 bin dosyaya denk geldiği söyleniyor.

KYK Faizlerinin Silinmesi

En çok beklenen konuların başında geliyor KYK borçları. Teklif edilecek madde ile KYK borçlarının silinmesi ile ilgili detaylar tam olarak belirlenecek.

Bunun yanında elektrik ve doğalgaz ile ilgili destek te torbada yerini alacak önemli ekonomi maddelerinden biri olacak.

İcra Borçlarının Silinmesi

2 bin TL’ye kadar olan icra borçlarının silinmesi de vatandaşı ekonomik yönden çok rahatlatacak maddelerden biri olarak öne çıkıyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /