Bugün Açıklandı! Kadınlara Özel Yeni Kredi Paketi !

Kadın girişimciler ve ihracatçılar için 200 milyon dolar ve 100 milyon TL finansban desteğini sağlayan kredi paketinin imzaları bugün gerçekleşen buluşmanın sonunda atıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Türkiye Girişimci Kadınlar Buluşması Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Ticaret Bakanı Pekcan, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve TESK Başkanı Palandöken'in katılımıyla  gerçekleşti. Ticaret Bakanı Pekcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel kadın girişimciler ve ihracatçılar için finansman

Bugün Açıklandı! Kadınlara Özel Yeni Kredi Paketi !

Bugün Açıklandı! Kadınlara Özel Yeni Kredi Paketi !

Kadın girişimciler ve ihracatçılar için 200 milyon dolar ve 100 milyon TL finansban desteğini sağlayan kredi paketinin imzaları bugün gerçekleşen buluşmanın sonunda atıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Türkiye Girişimci Kadınlar Buluşması Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Ticaret Bakanı Pekcan, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve TESK Başkanı Palandöken'in katılımıyla  gerçekleşti. Ticaret Bakanı Pekcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel kadın girişimciler ve ihracatçılar için finansman desteği sağlama amacıyla yeni oluşturulan kredi paketinin duyurusunu yaptı.

Pekcan, "Bugün küresel ekonomide yepyeni bir dünya kuruluyor ve bu yeni dünya beyin gücünün kurucusu olduğu bir dünya. Yeni dönemde iyi yetişmiş kadınlarımızın Türkiye ekonomisine çok fazla katkıları olacağından hiçbir şüphemiz yok. Biz de Ticaret Bakanlığı olarak bütün politikalarımızı 21'inci yüzyılın teknolojilerini yakalamak için kadınlarımızı ve gençlerimizi ön plana alan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Böylece kadın girişimcilerimiz ve ihracatçılarımız ile bakanlık arasında bir hat olmuş olduk. Bu hattın bir tarafında bakanlığımız var sizlerin bütün projelerini değerlendirmek ve sizleri yönlendirmek üzere. Diğer tarafta da sizler varsınız. Üretken, başarıl, cesur kadınlarımız bizim geleceğimizdir" ifadelerini kullandı.

Bakan Pekcan'ın açıklamasının ardından Eximbank Genel Müdürü ve QNB Finansbank Genel Müdür Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Ticaret Bakanı Pekcan'ın himayelerinde anlaşmaya imza attı. Türk Eximbank Dünya Kadınlar günü sebebiyle kadın girişimci ve ihracatcılara öncelik verme maksadıyla QNB Finansbank ile yürütülen çalışmalar kapsamında Eximbank kaynağından 100 milyon TL ve 200 milyon dolar limit tahsis etti. Kredi, TL bazında KOBİ niteliği olan firmalara , KOBİ dışı kadın girişimci ihracatcı firmalara kullandırılacak.