Buğra Kavuncu: İşsizlik Artıyor, Firmalar İflas Ediyor

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, Başkanlık Divanı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Buğra Kavuncu: İşsizlik Artıyor, Firmalar İflas Ediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP ile bir araya gelerek tek aday çıkarılabileceğine yönelik açıklamalarına yanıt veren Kavuncu, yerel seçimlerde İYİ Parti'nin kendi adayını çıkarmak için hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

GÜNDEMDE İTTİFAK YOK

İYİ Parti'nin gündeminde bir ittifak çalışması olmadığını söyleyen fakat ileride olmayacağı anlamına gelmemesi gerektiğini belirten Kavuncu, ihtiyaç halinde kamuoyunun isteği halinde bu durumun parti kurulları tarafından değerlendirilebileceğini söyledi. Kavuncu, "Ancak şu an gündemimizde böyle bir şey yok. Hem il, hem ilçe teşkilatlarımızda 31 Mart'taki yerel seçimlerle alakalı çok sıkı ve ciddi bölgenin, yörenin içerisinde tanınan kendini ön plana çıkarmış adayların tespiti anlamında çalışmalarımız var." dedi. Ekonomideki son duruma ilişkin de değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kavuncu, zamların art arda geldiğini, vatandaşın mağdur olduğunu, işsizliğin arttığını söyledi.

MİLLETİMİZE DOĞRULAR ANLATILMIYOR!

Kavuncu, döviz fiyatlarının artmasıyla Türkiye'nin derin bir ekonomik krize sürüklendiğini söyleyerek, "Bundan sırasıyla tüm kesimler nasibini almaya başladı. Firmalar iflas ediyor, her alanda fiyatlar yükseliyor, işsizlik artıyor. Zaten halkımız, iktidarın verdiği sözlere rağmen piyasaların hala düzelmemesi ve art arda gelen zamlarla, durumun vahametini yavaş yavaş anlamaktadır. Dün açıklanan büyüme rakamlarına bakıldığında, büyümenin temel belirleyicisi, ne yazık ki yine üretim artışı sağlayacak yatırımlar değil, devletin ve vatandaşımızın tüketim harcamaları olmuştur. Ekonomi büyürken, tarım sektörümüzün yüzde 1,5 küçülmüş olması ise ülkemizi tarımda dışa bağımlı hale getiren bu hükümet için büyük bir utanç kaynağıdır. Dün açıklanan 'fonsuz' varlık fonu yeni yönetim kurulunda, başkanlığın cumhurbaşkanına, başkan vekilliğinin damada verilmesiyle adeta mülkün bir aileye kaydığı hissini vermektedir. Felaket tellallığı yapmak istemiyoruz, ancak milletimize doğrular anlatılmıyor." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA