Bu Zamlar Gelirse Trafiğe Çıkmayı Unutun

Dünyaca ünlü JPMorgan Bankası Avrupa Birliği'nin Rusya'dan petrol ithalatını durdurması durumunda varil fiyatının 185 doları görebileceğini iddia etti.

Bu Zamlar Gelirse Trafiğe Çıkmayı Unutun

ABD bankası JPMorgan'dan kotkutucu bir iddia geldi. JPMorgan’a göre AB Rus petrolünü yasaklama konusunda ciddi düşünüyorsa bu ekonomik olarak ciddi problemlere yol açabilir.

JPMorgan'da Natasha Kaneva öncülüğündeki analistler Rusya'dan günlük yaklaşık 4 milyon varil petrole hızlı ve tam kapsamlı ithalat yasağının Brent petrolün varil fiyatını yüzde 65 civarında artırarak 185 dolar seviyesine taşıyabileceği tahminini yaptı. Durum bu şekilde olursa birçok araç sahibi artacak olan akaryakıt fiyatlarından dolayı aracının kontağını kapatmak zorunda kalabilir.

Ancak durum bu şekilde değilde ithalat yasağının birkaç aya yayılması şeklinde olması durumunda fiyatlarda çok fazla bir hareketin yaşanması beklenmiyor.

JPMorgan’a göre Rusya’dan ihracatın önceki tahmininden daha düşük olacağı ve bu ay 2.5 ilyon varil alınacağını tahmin ediyor.

Banka, AB'nin Rusya'ya Ukrayna'daki işgali nedeniyle daha sert aksiyonlar alması halinde etkilerinin çok daha büyük olacağı uyarısı yaptı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /