Bu Yaz Başvurular Başlıyor! Gençlere 2 Bin 425 TL Harçlık Verilecek

İŞKUR üzerinden yeni bir program hayata geçiyor. Bu yazdan itibaren gençler kamu kurum ve kuruluşlarında 3 aylık süreyle haftada 3 gün olmak kaydıyla geçici işe alınacak. Gençlere günlük 67 TL verilecek.

Bu Yaz Başvurular Başlıyor! Gençlere 2 Bin 425 TL Harçlık Verilecek

Gençler bu yazdan itibaren TYP kapsamında çalışarak cep harçlığı alacaklar. Üniversiteliler 3 ay boyunca haftada 3 gün çalışarak 2 bin 425 TL harçlık alabilecekler. İŞKUR'un yeni programı, öğrencilerin çalışma hayatıyla tanışmalarını ve çalışma disiplinini kazanmalarını amaçlıyor. Programa göre, üniversite öğrencileri, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kamu kurum ve kuruluşlarında 3 ay geçici işçi olarak çalışabilecek.

Üniversite öğrencilerine yönelik TYP programlarına lisans ve önlisans öğrencileri başvuru yapabilecek. Programlara katılan gençlere günlük asgari ücret miktarının gün sayısı ile çarpımıyla bulunan miktar ödenecek. Üniversite öğrencilerine yönelik prgramın uygulama süresi haftada 3 gün olmak üzere günlük 8 saat olacak. Öğrenciler , çalıştıkları her gün için 67 TL alacak, 36 gün çalışan öğrenci, 2 bin 425 TL cep harçlığı alacak.

YENİ MEMUR ALIMI VE İŞÇİ ALIMI DUYURULARI YAYIMLANDI. DETAYLAR İÇİN TIKLA.