Bu Uyarılara Kulak Verin Faturaları Düşürecek Tasarruf Formülü Açıklandı

Özellikle son bir yılda artan enerji fiyatları sonra faturalar oldukça kabarık gelmeye başladı. Uzmanlar bu faturaları pratik bazı yöntemlerle düşürebileceğinizi açıkladı.

Bu Uyarılara Kulak Verin Faturaları Düşürecek Tasarruf Formülü Açıklandı

Pandeminin etkisi, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması, küresel gıda krizi ve ülkemizdeki döviz kurunun hızlı bir şekilde artması enerji maliyetlerini artırırken bu durum faturalara acı bir şekilde yansıyor. Son bir sene içerisinde elektrik fiyatlarında yüzde 108’i aşan artış yaşanırken, son olarak 1 Haziran’dan itibaren, konut ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan elektriğe yüzde 15, sanayi ve ticarethane abonelerinin tarifesine ise yüzde 25 zam yapıldı.

Elektrik faturaları zor anlar yaşatırken İngiliz The Sun gazetesi, çeşitli elektrikli cihazların çalıştırılmasının maliyetini hesapladı ve alternatif olarak değerlendirmeleri yaptı. Faturalarınızı nasıl düşürebileceğiniz ile ilgili 7 farklı yöntem açıklandı.

Elektrikli cihazlar tarafından kullanılan elektrik enerjisi gücü P olarak nitelendirilmektedir.

İşte Faturaları Düşürecek 7 Yöntem

1 Kettle Mı Ocak Mı?

Suyu ısıtıcıda mı kaynatmak hesaplı yoksa ocakta? Bu sorunun cevabı için uzmanlar 1 litre suyu iki şekilde de kaynattı. Önce bir litre suyu bir su ısıtıcısında kaynattılar, kapattıktan sonra yumurtayı su ısıtıcısına attılar ve yumurtayı pişmeye bıraktılar. Enerji maliyeti 5p’nin biraz üzerindeydi. Bunun yanında yumurtayı ocakta kaynatmak 7.5p gibi bir enerji harcadı. İlk etapta çok fazla fark görülmese de yıllık tüketimde ciddi bir miktar tasarruf edebilirsiniz.

2 Fırın Mı Tost Makinası Mı?

Tost ekmeğini fırında kızartmak size 3.4p’ye mal olurken, tost makinesinde kızartmak 2,3 p’ye mal oluyor.

3 Mikrodalga Mı Fırın Mı?

Mikrodalga fırınlar ülkemizde bir pişirme aracından ziyade bir ısıtma aracı olarak görülse de yapılan araştırmalarda mikrodalganın hem ucuz hem de daha pratik olduğu görüldü. İngiliz uzmanlar, bir patatesin 190 drece fırında 1 saat boyunca 24,6 p maliyetle piştiğini belirtirken, aynı işlemi mikrodalgada yapmak sadece 10 dk sürdü ve 0,4 p gibi bir maliyet ortaya çıktı. En büyük ekonomik tasarruflardan biri yani.

4 Duş Mu Küvet Mi?

Bir küveti doldurmak için yaklaşık 80 litre suya ihtiyaç duyulurken, ısınmasıyla birlikte harcanan elektrik duşa oranla daha uygun. Yani eğer hem duş hem küvete sahipseniz küveti tercih edebilirsiniz. Sadece duşunuz varsa maliyet açısından uzmanlar dört dakikayı aşmamanızı tavsiye ediyor

5 Şarj Aletini Fişte Bırakmak

Telefonunuzu tüm gece şarj etme alışkanlığınız varsa uzmanlar bunu bir daha gözden geçirmenizi istiyor. Çünkü telefon şarj olsa bile şarj aletinin prize takılı kalması ciddi bir maliyete neden oluyor. İngiltere’de şarj cihazını prizden hiç çıkarmadıysanız, bu, yılda 14,50 sterlin (yaklaşık 300 TL) gibi bir ek masrafa neden olurken, dört kişilik bir aile için bu rakam 1200 TL’ye kadar da çıkabiliyor.

6 Elde Yıkamak Mı Bulaşık Makinası Mı?

Elde bulaşık yıkamanın makine kullanımına göre dört kat pahalı olduğunu açıklandı.

7 Prize Takılı Olarak Bırakılan Cihazlar

TV’leri, oyun konsollarını, bilgisayarları ve diğer elektronik cihazları prizden çıkarmadan kullanmak faturalarınızı şişiriyor. Açık olmasa bile bu cihazlar fişten çekilmediği sürece elektrik harcıyor. Mesela oyun konsolunu açık bırakmak yılda 761 TL’ye kadar fazla para ödemenize neden olabilir

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /