Bu İşi Yapana 50 Bin TL Hibe Verilecek

KOSGEB’den hibe açıklaması geldi. Yapılan açıklama ile mobilya üretip satmak isteyen girişimcilere 50 bin TL hibe verilecek. Dileyen 100 bin TL geri ödemeli faizsiz kredi alabilecek.

Bu İşi Yapana 50 Bin TL Hibe Verilecek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı mobilya sektörüne destek verecek. KOSGEB bu amaçla "Mobilya İmalatı Hibe Desteği"ni hayata geçirdi. Bu destek mobilya üretip satmak isteyenlere verilecek. Verilecek destek hazır mobilya satanları kapsamıyor.

Beyaz Eşyada Var

KOSGEB tarafından sağlanacak bu destek hem beyaz eşya hem de diğer mobilya üreticilerini kapsıyor. Hazır mobilya satımı yapacaklara bu destek verilmeyecek. Yapılan açıklamada, "Destek, fabrikalarda kendi ürettiği mobilyaları satmak için bir dükkân açmak isteyen vatandaşlara verilmektedir. Mobilya imalat desteği kredisini almak isteyen girişimci bireylerin, öncelikle hangi türden mobilya üretimi yapacağına karar vermesi gerekmektedir" denildi.

C-31 Kodlu Mobilyayı Kapsıyor

Mobilya kodlarına dikkat çekilen açıklamada iş kodlarının bilinmesi lazım. C-31 mobilyaların destekleneceği belirtilen açıklamada KOSGEB'den alabilecek hibe desteğinin en fazla 50 bin Türk Lirası olduğu kaydedildi. Ayrıca açıklamada, "Ancak, daha fazla desteğe ihtiyacı olanlar, aynı başvuru yöntemiyle geri ödemeli faizsiz kredi seçeneklerini değerlendirebilir. Alınabilecek geri ödemeli faizsiz kredi üst limiti ise 100 bin TL'dir" denildi.

Hangi Şartlar Aranıyor

"Mobilya imalat desteği için aranan şartlara uygun olan girişimciler, başvuru beyanlarını, ikamet ettikleri KOSGEB Hizmet Müdürlüğü'ne yapmalıdır. Bu şartlar; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, KOSGEB Girişimcilik Sertifikası sahibi olmak, KOSGEB Mobilya İş Planına sahip olmak. Diğer KOSGEB kredi desteklerinden farklı olarak bu destekte, mobilya iş planına sahip olmanız beklenmektedir."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /