Bu İki Şartı Yerine Getirmeyen TOKİ’den İndirim Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün açıkladığı TOKİ’de indirim kampanyasında detaylar bir bir açıklanıyor. Ancak iki şart var ki bunları yerine getirmeyenler indirimden yararlanamıyor.

Bu İki Şartı Yerine Getirmeyen TOKİ’den İndirim Yok

TOKİ’den peşin ödemelerde yüzde 25 indirim gelmişti. Borcunun tamamını yada borcunun yüzde 25’inden fazlasını ödeyecekler indirim kampanyasından yaralanabilecek.

Dün itibariyle başlayan başvurular 19 Ekim 2022 tarihine kadar devam edecek.

Bu İki Şartı Yerine Getirmeyenler İndirimden Yararlanamayacak

TOKİ’de indirim kampanyasından yararlanabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Şu iki şartı sağlamayanlara indirim yok;

- İndirim uygulamasına dahil edilen konut, iş yeri ve arsa alıcılarının başvuru tarihi itibariyle TOKİ’ye ödemekle yükümlü olduğu aidat, taksit ve geriye dönük hiçbir borcunun kalmaması gerekiyor.

- Bu kampanyadan yararlanabilmek için TOKİ tarafından satışı yapılan konut ve diğerlerinin 30 Haziran 2021 tarihine kadar gerçekleştirilmiş, geri ödeme taksitlerinin 30 Haziran 2021 tarihinden önce başlamış olanlar yararlanabilecek.

Borcunun Tamamını Ödeyemeyenlerde Yararlanabilecek Mi?

Yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanabilecek.
Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 23 Eylül- 19 Ekim 2022 tarihleri arasından ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek.
Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

Arsaya Yüzde 12,5 İndirim

Vatandaşlardan gelen yoğun talep nedeni ile geri ödemeleri devam eden arsa satışları için de yüzde 12,5 indirim yapılacak. Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar 23 Eylül-14 Ekim 2022 tarihleri arasında başvurularını yapabilecek. Borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen arsa alıcıları için yüzde 12,5 oranında indirim yapılacak.
Alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekiyor. Ayrıca geriye dönük taksit borcunun bulunmaması gerekiyor. Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan arsa alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacak.
Ödemelerini T.C. Ziraat Bankasına yapan alıcılar doğrudan bankaya başvuruda bulunabilecek ve borçlarını kapatabilecek. Ödemelerini T. Vakıflar Bankasına yapan arsa alıcıları ise kapatmaya esas borç bakiyelerini İdareden öğrenebilecekler.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /