Bu İki Bankaya Borcu Olanlar Dikkat: Son Dakika Açıklaması

Garanti BBVA ile Akbank 'a borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada borçların devredildiği bildirildi.

Bu İki Bankaya Borcu Olanlar Dikkat: Son Dakika Açıklaması

Flaşç... Garnati Bankası 'ndan sonra Akbank'tan da borcu olan vatandaşları ilgilendiren açıklama geldi. 

Son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle kredi borçları , kredi kartı borçları ile diğer borçlarını bankalara ödemeyen vatandaşları ilgilendiren son dakika  açıklaması geldi. Akbank tarafından yapılan açıklamada borçların Varlık Yönetime devredildiğine yer verildi.

AKBANK BORÇLARI SATTI

Akbank, takipteki kredi alacakları portföyünün 714.5 milyon TL anapara bakiyesi tutarındaki kısmını 32.8 milyon TL'ye, İstanbul Varlık Yönetim ve Gelecek Varlık Yönetim'e sattı.

Banka, açıklamayı dün akşam KAP'a yaptı. KAP 'a yapılan açıklamada borçların satıldığına yer verildi. 

GARNATİ DE SATMIŞTI

Akbank 'ın yanı sıra, geçtiğimiz günlerde Garanti BBVA da 323.3 milyon liralık borcu 25.1 milyon liraya Gelecek Varlık Yönetim ve Efes Varlık Yönetim'e satmıştı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Borçlar Varlık Yönetim Şirketlerine devredildi. Varlık Yönetim şirketleri borçluları arayacak ve geri ödeme için plan yapılacak. Öte yandan vatandaşlar da bankaya müracaat ederek borcunun nereye ne kadar olduğunu sorabilir.

Varlık Yönetim şirketlerine borçların devredilmesi vatandaşlara yapılandırma fırsatı sunmakta. Varlık Yönetim şirketleri , borçları alabilmek için taksit , faiz silme gibi yollara gidecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA