Bu Gelişme Tüm Çalışanları İlgilendiriyor O Ücret Maaşa Eklenecek

Milyonlarca çalışan için gelir vergisi müjdesi geldi. Gelir vergisinde tarife değişikliğine gidileceği ve yılsonuna doğru ücretlerin düşmeyeceği öğrenildi.

Bu Gelişme Tüm Çalışanları İlgilendiriyor O Ücret Maaşa Eklenecek

Asgari ücret ve asgari ücretin üstünde geliri olanları ilgilendiren bir haberle sizlerleyiz. Gelir vergisinde yapılacak düzenleme ile çalışanların yılsonunda doğru ücretlerinde düşüş yaşanmaması için çalışmalar başladı. Tarife değişikliği için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ortak çalışması hız kazandı.

1.270 Lira Cepte Kalacak

İki bakanlık çalışmalarını hızlandırdı. Çalışanların maaşlarında Eylül-Ekim aylarında vergi dilimleri nedeniyle kesinti yapılıyordu. Mevcut düzenlemede 10 bin lira maaş alan bir çalışanın ocak ayında vergi kesintisi 630 lira olurken eylül-ekim ayında ücretlerdeki kesinti 1900 liraya kadar yükseliyordu.

Düzenleme ile beraber 1.270 lira çalışanın cebinde kalacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Mektup

Türk-İş ve Hak-İş gelir vergisinde tarife basamaklarında işçiler lehine düzenleme yapılmasını talep etti. Sendikalar düzenleme talebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup gönderdi.

İki Bakan Bir Araya Geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati İle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gelir vergisi düzenlemesi için bir araya geldi.

Bakan Bilgin, konuya ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtti. İşçi, işveren, gelir vergisi ilk basamağının asgari ücret brüt tutarının bir miktar üstünde olmasını talep ediyor.

Bakan Bilgin’den Ilımlı Mesaj

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ücretleri yukarı çekmek için verdikleri mücadeleyi anlamsız kılan vergideki oynaklığın düzenlenmesi gerektiğini ifade etti ve bu konuda olumlu bir tavır sergilediklerini ifade etti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /