Bu detayı bilmeyen emekli hapı yuttu! Maaşınız bir anda kesilecek: Hemen kontrol edin

SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekli olmak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenleri sıralarken sosyal medya üzerinden yayınlandı. Eksik günlerin nasıl tamamlayabileceğiniz ve tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

Bu detayı bilmeyen emekli hapı yuttu! Maaşınız bir anda kesilecek: Hemen kontrol edin

EYT'den SSK'dan emekli olmak Bağkur'a göre daha avantajlı olunurken daha az günle emekli olarak yüksek emekli aylığı alma şansı sunuldu. Eksik günlerinizi nasıl tamamlayabilirken isteğe bağlı sigorta primi ödeneirken 1260 güne dikkat etmeniz gerekir. 2520 gün içerisinde hangi statüden daha fazla prim gününüz olduğuna o statüden emekli olabilirsiniz.

SSK GÜNLERİNİZ BAĞKUR'A AKTARILIYOR
Oratğı olduğunuz şirkette kurallara uygun olarak SSK'lı değilseniz, SSK günleriniz Bağkur'a yönlendirilmektedir. SSK'dan emekli olamayabilirsiniz bu durum üzerine ortak olunan şirket dışında başka işyerinde çalışmalarınız olsada Bağkur'a geçiş yapılır. SSK'lı çalışmalar başlarken daha sonra şirket ortağı olunmasıyla sorun yaşandığında aksi durumda SSK günleriniz Bağkur'a geçilir.
emeklilik fırsatları
DOĞUM VE ASKERLİK BORÇLANMASI
Kendi isminizle işyeri ya da şirket ortaklığı olduğunda o dönemlerde Bağkur primlerinizi ödemediğiniz için silinmiş ise o günlere özel doğum askerlik borçlanması yapılmamaktadır. 2024'de emekli olmak mı, bir süre daha çalışmak mı sizin için avantajlı olur fayda maliyet üzerinde incelemeler yapılmaktadır. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları emeklilik için 1260 günden daha az eksikleri olduğunda şirket ortağı olarak fırsat üzerinde emekli olunmaktadır.