Bu Bankalara Borcu Olanlara İyi Haber (Ziraat-Halk-Vakıf-Garanti-İş Bank-QNB-Deniz-Akbank-YKB-TEB-Eximbank)

12 bankaya borcu olan vatandaşlara iyi haber geldi. Kamu ve özel bankalar tarafından art arda yapılan açıklamalarda borçların ertelendiğine yer verildi. İşte borç erteleme duyurusu yapan bankalar.

Bu Bankalara Borcu Olanlara İyi Haber (Ziraat-Halk-Vakıf-Garanti-İş Bank-QNB-Deniz-Akbank-YKB-TEB-Eximbank)

Bu 12 bankaya borcu olanları sevindiren haber.

Önceki gün kamu bankalarının başlattığı borç ertelemeye özel bankalar da katıldı. Birçok banka , corona virüs tedbirlerini açıkladı ve müşterilerinin kredi, kredi kartı ödemelerinin  ertelendiğini duyurdu. Bankalardan art arda açıklamalar gelmesinin ardından vatandaşlar, hangi bankanın borç ertelemesi yaptığını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda , borç ertelemesi yapan bankaların açıklamasına yer verdik. 

Ziraat Bankası, 31 Mart 2020 'de ödenmesi gereken taksit, faiz ve anaparayı ödemeyen firma ile bireysel müşterilerinin bu borçlarını ötelemesine fırsat verdi.

Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada, 30 Haziran 'a kadar olan tüm kredi taksitleri ile ödemeler için esneklik yapıldığına yer verildi.

Halkbank tarafından yapılan açıklamada ise , 31 Mart 2020 tarihine kadar faiz, taksit, ve anapara ödemesi yapmayanların borçlarını ertelediğini duyurdu. 

Kamu bankalarının ardından özel bankalardan da açıklama geldi. Art arda açıklama yapan bankalar, borçların ertelendiğini duyurdu ve seferberliğe katıldıklarıklarını belirtti. 

İş Bankası tarafından yapılan açıklamada, müşterilerin 30 Nisan 2020 tarihine kadar olan , ihtiyaç duyması halinde anapara/faiz/taksit ödemelerinin  30 Haziran' a  erteleneceğini söyledi.

Denizbank tarafından yapılan açıklamada ise , bireysel ve ticari müşterilerinin 30 Nisan'a kadar olan ödemelerini 3 ay ertelediğini duyurdu.

QNB Finansbank , yaptığı açıklamada kredi kullanan bireysel ve tüzel müşterilerin bankaya başvurmaları ve kredi anapara, faiz ve komisyon ödemelerini 3 ay erteleyebileceğini duyurdu.

Akbank: , açıklamasında Bireysel ve tüzel müşterilerin 30 Nisan 'a kadar olan  ödemelerini, talep olması halinde mevcut koşullarla 30 Haziran 'a kadar erteleyecek.

Yapı Kredi Bankası tarafından yapılan açıklamada ise, bireysel ve tüzel müşterilerin 30 Nisan' a kadarki borçlarının 30 Haziran 'a kadar ertelendiğine yer verildi. 

Garanti BBVA 'da erteleme destek verdi ve müşterilerin ihtiyacına göre, kredi anapara, faiz ve taksit ödemelerini, herhangi bir ek koşul aranmaksızın, 30 Haziran 2020 tarihine kadar borçları ertelediğini duyurdu. 

Eximbank: Bu banka da kredi borcu ertelemesi yaptı.

Özel bankalardan sonra katılım bankaları da bu ertelemeye katıldı 

Ziraat Katılım , talep halinde 31 Mart'a kadarki ödemeleri  ertelediğini duyurdu.

Vakıf Katılım  , tüm müşterilerinin borçlarını 30 Haziran 2020 tarihine kadar erteledi. 

Emlak Katılım ise  31 Mart'a kadarki borçlarını ertelediğini duyurdu.

TEB: TEB tarafından yapılan açıklamada 30 Nisan 'a kadar olan ödemelerin 3 aylığına ertelendiğine yer verildi.  

ÇAĞRI VAR

Maliye Bakanı Berat Albayrak ile TESK Başkanı Bendevi Palandöken, özel bankalara borç erteleme çağrısında bulundu.

Peki siz hangi bankadan borç erteleme bekliyorsunuz? Borç erteleme için verilen süreler yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

ÖNEMLİ UYARI

Bankalar, talep edilmesi sonrası borç ertelemesi yapıyor. Bankanın çağrı merkezini arayarak borç erteleme talebinizi iletin. 

Son haberler için TIKLA KATIL