Bu 9 Arabanın Fiyatlarında Büyük İndirim (Jeep, BMW ve Volvo S60)

9 marka arabanın fiyatlarında büyük indirim yapıldı. ABD ile ek gümrük vergilerinin kaldırılması sonrası Jeep Grand Cherokee, Jeep Wrangler, Ford Mustang, BMW X3, BMW X4, BMW X5, BMW X6, BMW X6 ve Volvo S60 marka arabaların fiyatları düştü.

Bu 9 Arabanın Fiyatlarında Büyük İndirim (Jeep, BMW ve Volvo S60)

Gümrük vergsinde büyük indirim yapıldı.

ABD ile türkiye arasında , bazı ürünlerdeki gümrük vergisinde indirim yapılmasını sağlayan karar imzalandı ve ek gümrük vergileri kaldırıldı. Plastik, alkol, ağaç ürünleri, otomotiv gibi birçok alanda gümrük vergileri yarı yarıya indirilirken arabalarda yapılan indirimler en çok merak edilenler arasında oldu.

Bundan yaklaşık bir yıl önce getirilen ek vergilerden vazgeçilmesiyle ile birlikte otomobil fiyatlarında da yüzde 60 'a vatan gerilemeler yaşanmaya başladı. 

Hürriyet'ten Burak Taşçı 'nın bugün kaleme aldığı yazısında, ABD ’de üretilen ve ithal edilen otomobillerden bugüne kadar yüzde 120 oranında vergi alınıyordu.

Cumhurbaşkanlığı’ nın Resmi Gazete ’de yayımladığı kararla birlikte bazı arabalarda yüzde 60 oranında vergi düştü ve fiyatı da bu nedenle gerilemiş oldu.

İŞTE VERGİSİ YÜZDE 60 ORANINDA DÜŞEN ARABALAR

Jeep Grand Cherokee

Jeep Wrangler

Ford Mustang

BMW X3

BMW X4

BMW X5

BMW X6

BMW X6

Volvo S60